KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji s sadjem. Takrat naredim drobljenec, ki se ga z lahkoto priredi točno po našem okusu. Po navadi si ga pripravim prejšnji večer, zjutraj pa ga samo še okrasim …
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pripravite tudi vi:
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom … brez peke

Drobljenec:
40 g indijskih oreščkov(ali oreščkov po želji)
60g mletega kokosa
10g nesladkanega kakava v prahu
50g dateljnov (ali fig ali drugega suhega sadja)
ščepec himalajske soli
lupinica ¼ ekološke limone

Karamelni preliv:
40g datljeve paste (pripravimo jo tako, da datlje zmeljemo z nekaj vode in ščepcem himalajske soli – približno 200g datljev, 300ml vode in soljo, tako pripravljeno shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarčku v hladilniku približno 2 tedna. Pasta mora biti gladka, brez koščkov)
1 žlička nesoljenega arašidovega masla(kremastega brez koščkov)
himalajska sol po okusu
Voda po žličkah po potrebi

Dodatek:
30 g malin ali kakšnega drugega sadja narezanega na koščke(lahko tudi suhega)
1 žlica oreščkov ali semen(po želji)

Drobljenec pripravimo tako, da vse sestavine zmeljemo v sekljalniku. Pazimo, da ne meljemo predolgo, saj se masa ne sme sprijeti. Tako pripravljeno nadrobimo v posodico in postavimo v hladilnik.

Med tem pripravimo karamelo (in datljevo pasto, če je še nimamo pripravljene od prej).

Drobljenec posijemo s sadjem in oreščki in prelijemo s karamelo.

Tak zajtrk nam bo dal dovolj energije, nas nasitil in popeljal v dan.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Želite ohraniti zdravo srce in ožilje? Te 4 diete so najboljše za srce

Študije kažejo, da te 4 diete podpirajo zdravje srce, o...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

To nedeljo Marcelova tržnica za podporo neozdravljivo bolnim otrokom

V nedeljo, 27. avgusta, se bo na Pogačarjevem trgu v Lj...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.