KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji s sadjem. Takrat naredim drobljenec, ki se ga z lahkoto priredi točno po našem okusu. Po navadi si ga pripravim prejšnji večer, zjutraj pa ga samo še okrasim …
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pripravite tudi vi:
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom … brez peke

Drobljenec:
40 g indijskih oreščkov(ali oreščkov po želji)
60g mletega kokosa
10g nesladkanega kakava v prahu
50g dateljnov (ali fig ali drugega suhega sadja)
ščepec himalajske soli
lupinica ¼ ekološke limone
 
Preberite tudi: Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Karamelni preliv:
40g datljeve paste (pripravimo jo tako, da datlje zmeljemo z nekaj vode in ščepcem himalajske soli – približno 200g datljev, 300ml vode in soljo, tako pripravljeno shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarčku v hladilniku približno 2 tedna. Pasta mora biti gladka, brez koščkov)
1 žlička nesoljenega arašidovega masla(kremastega brez koščkov)
himalajska sol po okusu
Voda po žličkah po potrebi

Dodatek:
30 g malin ali kakšnega drugega sadja narezanega na koščke(lahko tudi suhega)
1 žlica oreščkov ali semen(po želji)

Drobljenec pripravimo tako, da vse sestavine zmeljemo v sekljalniku. Pazimo, da ne meljemo predolgo, saj se masa ne sme sprijeti. Tako pripravljeno nadrobimo v posodico in postavimo v hladilnik.

Med tem pripravimo karamelo (in datljevo pasto, če je še nimamo pripravljene od prej).

Drobljenec posijemo s sadjem in oreščki in prelijemo s karamelo.

Tak zajtrk nam bo dal dovolj energije, nas nasitil in popeljal v dan.
 
Preberite tudi: Recept za najboljšo pastirsko pito

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.