Kaj bi se zgodilo, če ne bi več jedli mesa?

Vas zanima, kaj bi se zgodilo z vašim telesom, če bi prenehali jesti meso? Preberite v prispevku!
	Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi zatrjujejo, da naše telo mesa ne potrebuje za svoje zdravo in normalno delovanje. Nekateri menijo, da lahko s tem, ko prenehamo jesti meso, naredimo veliko dobrega za svoje zdravje in za okolje, piše na spletni strani http://www.healthyfoodstar.com. 

Katere naj bi bile prednosti, če bi prenehali jesti meso?
Izgubili boste odvečno telesno težo
Debelost je v današnjem času zelo velika težava. Prekomerno hranjenje povzroča mnogo bolezni. Meso vsebuje veliko maščob, kar naj bi povzročalo prekomerno telesno težo. Zato naj bi vegetarijanci imeli veliko manj težav z odvečnimi kilogrami.

Preprečili boste vnetja
Ljudje, ki ne jedo mesa, imajo veliko manj težav z vnetji v telesu. Vnetni procesi, ki nastajajo v organizmu pa so lahko posledica večih bolezni, tudi raka, bolezni srca in sladkorne.

Bolj čisto okolje
Če prenehate jesti meso, s tem poskrbite tudi za bolj čisto okolje okrog sebe. Okrog 30-odstotkov okolja, v katerem živimo, je namenjenega za vzrejo živali, ki jih nato uporabimo za hrano.

(Op. a.)V današnjem času je težje najti kvalitetno meso. Živali za vzrejo so hranjene z antibiotiki, rasnimi hormoni. Vse to pa vpliva tudi na naše zdravje in počutje. Če brez mesa ne morete, potem poskušajte količino zmanjšati. Meso je zdravo, če je vzgojeno pri lokalnemu kmetu, vzrejeno z naravnimi živili. Mešana prehrana je morda še vedno najboljša za naše telo. Tisti, ki mesa ne jedo, morda nehote in še pogosteje posegajo po ogljikovih hidratih, za katere pa vemo, da prav tako povzročajo debelost in bolezni.

Kakšno je vaše mnenje? Jeste meso ali ne? Zapišite svoje mnenje v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Naredite sami: Aromatizirano olje

Eden izmed najboljših načinov, da ohranite okuse svojih...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.