Kaj bi se zgodilo, če ne bi več jedli mesa?

Vas zanima, kaj bi se zgodilo z vašim telesom, če bi prenehali jesti meso? Preberite v prispevku!
	Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi zatrjujejo, da naše telo mesa ne potrebuje za svoje zdravo in normalno delovanje. Nekateri menijo, da lahko s tem, ko prenehamo jesti meso, naredimo veliko dobrega za svoje zdravje in za okolje, piše na spletni strani http://www.healthyfoodstar.com. 

Katere naj bi bile prednosti, če bi prenehali jesti meso?
Izgubili boste odvečno telesno težo
Debelost je v današnjem času zelo velika težava. Prekomerno hranjenje povzroča mnogo bolezni. Meso vsebuje veliko maščob, kar naj bi povzročalo prekomerno telesno težo. Zato naj bi vegetarijanci imeli veliko manj težav z odvečnimi kilogrami.

Preprečili boste vnetja
Ljudje, ki ne jedo mesa, imajo veliko manj težav z vnetji v telesu. Vnetni procesi, ki nastajajo v organizmu pa so lahko posledica večih bolezni, tudi raka, bolezni srca in sladkorne.

Bolj čisto okolje
Če prenehate jesti meso, s tem poskrbite tudi za bolj čisto okolje okrog sebe. Okrog 30-odstotkov okolja, v katerem živimo, je namenjenega za vzrejo živali, ki jih nato uporabimo za hrano.

(Op. a.)V današnjem času je težje najti kvalitetno meso. Živali za vzrejo so hranjene z antibiotiki, rasnimi hormoni. Vse to pa vpliva tudi na naše zdravje in počutje. Če brez mesa ne morete, potem poskušajte količino zmanjšati. Meso je zdravo, če je vzgojeno pri lokalnemu kmetu, vzrejeno z naravnimi živili. Mešana prehrana je morda še vedno najboljša za naše telo. Tisti, ki mesa ne jedo, morda nehote in še pogosteje posegajo po ogljikovih hidratih, za katere pa vemo, da prav tako povzročajo debelost in bolezni.

Kakšno je vaše mnenje? Jeste meso ali ne? Zapišite svoje mnenje v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.