Katera Roomba se najbolje znajde ob kužku ali mački?

Čeprav so vsi robotski sesalniki Roomba dovolj zmogljivi, da poberejo dlake ljubljenčkov, so nekateri zaradi dodatnih funkcij primernejši od drugih. Na kaj morate biti pozorni, ko se odločate za nakup priljubljenega hišnega pomočnika?
Katera Roomba se najbolje znajde ob kužku ali mački?
Katera Roomba se najbolje znajde ob kužku ali mački?
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ni prave bojazni, da bi robot povozil psa ali mačko, niti, da bi se na njem vozila po stanovanju, kot kažejo smešni video posnetki. Ko čisti, se mu žival umakne izpod koles, saj se razmeroma hitro navadi na zvok robota. Kljub temu pa ni odveč, če ima kamero, ki gleda v smeri vožnje, »zaklepanje« tipke na ohišju ter motor, ki je dovolj močan, da s tal potegne tudi najmanjše delčke dlak, ki pri nekaterih bolj občutljivih posameznikih povzročajo alergijo.

Ni težko ugotoviti, da so za lastnike domačih živali najbolj primerni robotski sesalniki Roomba j7, zaradi večje sesalne moči pa še Roomba j9 ali kombinirana sesalnika in pomivalca tal Roomba Combo j5, j7 in j9. Razlog, zakaj prav ti modeli, je preprost. Vidijo stvari na tleh pred seboj in se jim preprosto izognejo. Dejali smo, da živali robotom ne povzročajo težav. Jih pa na tleh ležeče igrače ter posodi za vodo in hrano.

Čeprav sta običajno vedno na istem mestu in skoraj vsi sodobni robotski sesalniki podjetja iRobot dovolijo, da v aplikaciji vrišete prepovedana področja, vseeno ni odveč, če se jim robot zna izogibati. Redkeje, a vendarle, se zgodi, da žival za sabo pusti izmet, ki bi povzročil pravo manjšo katastrofo, če bi ga robot po nesreči razmazal po prostoru. Tudi zaradi tega podjetje iRobot za omenjene modele obljublja, da se bodo izognili zmešnjavi ali pa vam bodo brezplačno zamenjali robota. Obljuba je sicer lepa, a večina nas bo bolj vesela tega, da so prepričani v tehnologijo, kar dokazuje, da je prepoznavanje in izogibanje stvarem na tleh nadvse učinkovito.

Naslednje prednosti, kjer robotom Roomba tekmeci ne pridejo do živega, sta krtači, vakuumski motor in filtri. Skupaj vplivajo na učinkovitost pobiranja najmanjših smeti s tal. Dvojni nasproti vrteči se krtači pobereta čisto vse, kar se znajde pod njima, medtem ko filter HEPA zadrži celo najmanjše delčke ter tvorno pomaga preprečevati alergijske reakcije. Mehka gumijasta površina krtač poskrbi, da ne poškodujeta tal in sta po zaslugi inovativne zasnove preprosti za čiščenje celo dolgih odpadlih dlak in las. Zavijejo se v zvitek znotraj krtače, od koder ga preprosto stresete in ne okoli oboda, kjer pri drugače zasnovanih nastane navitje, ki ga je težko odstraniti brez škarij ali noža.

Velika sesalna moč, s katero se ponaša Roomba j9, pride še posebej do izraza v stanovanjih, bogato prekritih s tekstilnimi oblogami in preprogami. V kombinaciji s strukturo površine krtač, ki otepa vlaka, to poskrbi za učinkovitejše sesanje v takšnem okolju. V primeru, da so tla gladka in trda, potem velja razmisliti o eni od kombiniranih naprav Roomba Coombo j7 ali j9, ki poskrbita za redno brisanje tal in čiščenje sledi, ki jih je domača žival pustila na tleh po vrnitvi s sprehoda.

Čeprav omenjeni roboti sodijo med dražje, so brez kančka dvoma vredni vsakega centa. Vendar je obenem tudi res, da si jih vsi ne morejo privoščiti. To še zdaleč ne pomeni, da iRobot nima cenejših modelov za lastnike domačih živali. Ker so vsi roboti Roomba opremljeni z dvema krtačama in učinkovito sesajo, bodo prav tako dobra izbira. Celo robot Roomba i5, ki ga odlikuje preprosta uporaba in ima manj bogat nabor možnosti upravljanja v aplikaciji. Ravno tako se ne more izogibati stvarem, zato je dobro, če od tam odstranite predmete, ki po nepotrebnem ležijo po tleh. Bodo pa tudi ti roboti s tal odstranili odpadlo dlako, naj bodo delčki še tako majhni.

Že nekaj časa so vsi roboti Roomba povezani v domače omrežje in dosegljivi od povsod preko aplikacije. Če sta ali niste lastnik domače živali, se vam jo splača uporabiti, saj dobite v roke orodje za nadzor nad delovanjem robota, prilagajanje urnika delovanja in zagon na daljavo, če se zanj pojavi potreba. Prepričani smo, da vas bodo roboti Roomba v vseh pogledih zadovoljili in dodajmo, da so obenem nadvse prijazni do hišnih ljubljenčkov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Roomba Roomba Combo Čiščenje
Morda te zanima tudi:

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

V pomlad z Društvom Šola zdravja: Brezplačna vadba Dihamo z naravo

V Društvu Šola zdravja zopet pripravljajo vodeno brezpl...

6 delov telesa, ki bi si jih morali redno pregledovati po 40. letu

Le nekaj minut na dan je potrebno za samopregledovanje ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.