Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj račun, saj iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne mesne kanelone po dunajsko.
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj račun. Čisto po dunajsko se jaz obnašam v svoji kuhinji.

Pripravljam samo za 4 osebe.


Testo za palačinke:
2 jajci
2 dcl mleka
1 dcl mineralne (kisle vode)
20 dkg gladke bele moke
sol
+ olje za peko


Najprej si pripravimo maso za palačinke. Vse sestavine (razen olja) damo skupaj in jih preprosto zmiksamo. Masa naj stoji. Mi bomo ta čas pripravili nadev.


Potrebujemo:
60 dkg mlete svinjine (perutnina, puranje ali mešano meso)
1 večja čebula
2 zrna česna
1+ 1/2 zvrhana žlica moke
1 do 1.5dcl mleka (tekoče smetane)
sol
poper
sveži petršilj
majaron
lovorjev list(in še kakšne začimbe po vašem okusu)


Na olju pražimo sesekljano čebulo...fino je malo več čebule.
Med praženjem dodamo meso in vedno mešamo, da se meso ne zgrudi v kepo.
Dodamo sesekljan česen, sol, lovorjev list, domači majaron, ki ga zmanemo med dlanmi in poper...premešamo.
Posipamo z gladko moko in nekoliko zalijemo z mlekom, premešamo. Nadev naj zavre.
Moka, mleko in meso se bodo povezali v mazavo gostljato maso, kar nam bo olajšalo mazanje na palačinke, da nadev ne bo razpadel, ko pa bomo prerezali ocvrt kanelon, mora ostati skupaj.


Spečemo tanke palačinke na par kapljicah olja (8 kom).


Pričnemo z nadevanjem palačink.
Žlico ali dve nadeva razmažemo na 3/4 palačinke, zapognemo robove ob obeh straneh ter robove premažemo s stepenim jajcem (ali beljakom), prav tako zaključek palačinke, da se bo lepo sprijela, ko jo nato zvijemo v kanelon.


Dunajsko spaniramo v moki, jajcih in drobtinah.
Delo je malo nerodno, a z voljo vse gre. Saj veste kaj pravi pregovor, tam kjer ne smrdi, tudi ne diši.
Kanelone ocvremo v globoki maščobi.
Cvreti ni potrebno dolgo, ker imamo nadev že termično obdelan, važen je zunanji del zaradi jajc.
Ocvrte kanelone odlagamo na papirnato serveto.


Za podlago pripravimo zeleno solato z rdečim radičem, z navadnim prelivom (malo olja, kisa, tekočega jogurta, soli... zmešamo).
Solato nadevamo na krožnik in jo pred postrežbo prelijemo s par žličkami preliva. Dodamo kanelon ali dva ter pridamo krhelj sveže limone.


Za paniranje bomo porabili:
2 do 3 jajca
10 dkg ostre moke
20 dkg drobtin
+ olje za cvrenje


Nasvet: nadev lahko naredimo tudi na drug način tako, da prepraženo meso ohladimo do mlačnega in namesto moke in mleka dodamo 2 do 3 jajca, ki prav tako povežejo sestavine med sabo.
Če ne marate preveč mastne hrane, kanelone naložite v medsebojni razdalji na peki papir v pekaču, jih prelijte z malo olja in specite v pečici do prave barve.


Če se vam ne da panirati, kanelone prav tako naložite v pekač, jih prelijte z bešamelom in zapecite v pečici.


Priloge h kanelonom so še: krompirjeva solata z majonezo, pire krompir, pomfri, francoska, omake kot so : tatarska, gobova, grahova, sirova, zelena solata v kombinaciji s paradižnikom in koruzo...., bogatašev krompir (kuhan topel krompir v kosih, z dodanim kuhanim korenčkom v kolobarjih, narezane kisle kumare...začinim z začimbami in povežem s kislo smetano).

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Hitri hot dog

Tokrat enostaven recept za hot doge, ki so super primer...

3 odlični bučni recepti

Za nami je Noč čarovnic. Če ste izdolbli buče ali pa ji...

Učinkovita pomoč imunskemu sistemu

Imunski sistem s starostjo postane manj odziven na razl...

Iz Jožičine kuhinje: Juha iz štorovk

Tokrat iz Jožičine kuhinje diši po slastni juhi iz štor...

RECEPT: Medenkoti - zdravi bonbončki za vnuke

Bi se tudi vi radi izognili negodovanju, da svoje vnučk...

Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, pol...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Oves - kraljevska in univerzalna žitarica

Oves lahko v kuhinji uporabite na številne načine, ne l...

TOP 7 juh za hladnejše dni

Tople juhe nas v hladnih dneh ne le pogrejejo, temveč s...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

D' Adamova dieta: Hujšanje glede na krvno skupino

Če je vaša krvna skupina 0 in želite čim prej shujšati,...

Kaj je glutenska intoleranca in kaj jesti?

Pri glutenski intoleranci težave po navadi ne nastopijo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.