Skutin namaz z avokadom

Avokado je izredno zdravo živilo. Priporoča se predvsem tistim, ki ne jedo mesa, imajo povišan krvni tlak ali si želijo izboljšati svoje zdravje. V prispevku najdete odličen recept za avokadov namaz.
Avokadov namaz vsebuje številne zdravilne snovi, zato ga obvezno dodajte na družinski jedilnik. (Foto: Freepik.com)
Avokadov namaz vsebuje številne zdravilne snovi, zato ga obvezno dodajte na družinski jedilnik. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebujete:
  • Lonček skute (najboljša je pusta skuta),
  • avokado (če še ni dovolj mehak, ga za nekaj dni položite na okensko polico),
  • sol,
  • navadni jogurt (na pol kilograma skute dodajte en deciliter jogurta),
  • za popestritev barve pa še malce sesekljanega peteršilja ali drobnjaka.


Priprava:

V multipraktik stresite skuto, dodajte olupljen avokado brez koščice, posolite in zmešajte. Po potrebi dodajajte jogurt. Tako preprosto - in tako okusno!

Postrežete lahko namazanega na polnozrnatih kruhkih, lahko pa ga dodate v skodelici kot prilogo poleg narezka. Namaz je lahko odlična večerja, jeste ga lahko s surovo zelenjavo, narezano na paličice (korenje, paprika, kisle kumarice …).

Avokado vsebuje:

• vseh 18 esencialnih aminokislin
• vitamine skupine B - potrebni so za več energije
• Vitamin E - deluje na lepo kožo in na dobro prekrvavitev
• vitamin C - preprečuje staranje
• vitamin K - potreben je za normalno strjevanje krvi - primanjkuje ga ljudem, ki pogosto krvavijo iz nosu
• magnezij - deluje na proizvodnjo energije
• kalij -preprečuje depresijo
• cink in selen - pomagata pri razstrupljanju telesa
• karotenoidne snovi, ki višajo imunski sistem - tudi proti raku
• baker - pomaga pri izboljšanju krvi
• dobre maščobe, ki ščitijo srce

Ko ga zmešamo s skuto, ki je živalski vir beljakovin, postane avokadov namaz odlična zakladnica gradnikov za obnovo telesa.
 

Na vprašanja o zdravem načinu prehranjevanja odgovarja svetovalka Minka Gantar. Vprašanje ji lahko zastavite TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Pražena jetrca so tradicionalna jed. Lahko uporabimo sv...

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ali ocvrta hrana povzroča anksioznost in depresijo? Tako kažejo študije

Znano je, da uživanje ocvrte hrane povečuje tveganje za...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.