Tako lahko hitro razkoščičite češnje brez posebnih pripomočkov

Če tudi vi obožujete češnje in vse vrste sladic iz tega slatnega sadeža, pa nimate doma posebnega pripomočka za izkoščičevanje češenj, vam bo prišel prav tale trik. Obstaja zelo preprost način, kako boste lahko koščice iz češenj odstranili le s pomočjo steklenice oziroma plastičnega lijaka.
S tem trikom boste lahko izkoščičili češnje brez posebnih kuhinjskih pripomočkov. (FOTO: Freepik.com)
S tem trikom boste lahko izkoščičili češnje brez posebnih kuhinjskih pripomočkov. (FOTO: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Poznate koga, ki ne obožuje češenj? Težko ga boste našli, zagotovo pa se najde veliko gospodinj, ki se nerade lotimo peke peciva iz tega priljubljenega rdečega sadeža, ker je preveč zamudno oziroma nimamo doma pripomočka za razkoščičevanje. Imamo dobro novico: s tem preprostim trikom za razkoščičevanje, boste lahko češnjam odstranili koščico tudi brez posebnega pripomočka.

 

Potrebujete le plastičen lijak oziroma steklenico

Na spletu smo našli resnično enostaven trik za hitro odstranjevanje koščice iz češenj, ki vam bo zagotovo prišel prav zdaj, ko je tega slastnega sadeža v izobilju.

Za ločevanje koščic od češnjevega mesa potrebujete le plastičen lijak (lij za pretakanje tekočin). Lijak položite na desko tako, da je širok del spodaj, zgoraj pa imate ozko grlo.  Eno češnjo položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. Koščica bo padla skozi ozko grlo lijaka, v roki pa vam bo ostalo meso češnje.

 

Češnjo, kateri ste odstranili pecelj, položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. (FOTO: Freepik.com)

 

Lahko si pomagate tudi z videom:

 

 

Češnje lahko izkoščičite tudi s pomočjo steklenice (plastične ali steklene) z ožjim grlom in palčke za nabodala. Postopek je enak, le da v češnjo, ki ste jo položili na odprtino steklenice (oziroma lijaka), zapičite paličico in potisnete koščico iz češnje. Koščica bo padla v notranjost steklenice, v roki pa vam bo ostalo le meso češnje. Uporabite lahko tudi kovinsko ali trdo plastično slamico.

 

Enostaven način za ločevanje koščic od češnjevega mesa s pomočjo steklenice in palčke (FOTO: Simplefoody.org/Pinterest)

 

Ob takšnem razkoščičevanju bo sicer iz češnje izteklo nekaj soka, zato priporočamo, da to delate na plastični deski, saj boste iz nje lahko hitro očistili sok. Brez skrbi, tudi tako bodo češnje še vedno dovolj sočne za pripravo slatnega peciva ali marmelade.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.