Tako lahko hitro razkoščičite češnje brez posebnih pripomočkov

Če tudi vi obožujete češnje in vse vrste sladic iz tega slatnega sadeža, pa nimate doma posebnega pripomočka za izkoščičevanje češenj, vam bo prišel prav tale trik. Obstaja zelo preprost način, kako boste lahko koščice iz češenj odstranili le s pomočjo steklenice oziroma plastičnega lijaka.
S tem trikom boste lahko izkoščičili češnje brez posebnih kuhinjskih pripomočkov. (FOTO: Freepik.com)
S tem trikom boste lahko izkoščičili češnje brez posebnih kuhinjskih pripomočkov. (FOTO: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Poznate koga, ki ne obožuje češenj? Težko ga boste našli, zagotovo pa se najde veliko gospodinj, ki se nerade lotimo peke peciva iz tega priljubljenega rdečega sadeža, ker je preveč zamudno oziroma nimamo doma pripomočka za razkoščičevanje. Imamo dobro novico: s tem preprostim trikom za razkoščičevanje, boste lahko češnjam odstranili koščico tudi brez posebnega pripomočka.

 

Potrebujete le plastičen lijak oziroma steklenico

Na spletu smo našli resnično enostaven trik za hitro odstranjevanje koščice iz češenj, ki vam bo zagotovo prišel prav zdaj, ko je tega slastnega sadeža v izobilju.

Za ločevanje koščic od češnjevega mesa potrebujete le plastičen lijak (lij za pretakanje tekočin). Lijak položite na desko tako, da je širok del spodaj, zgoraj pa imate ozko grlo.  Eno češnjo položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. Koščica bo padla skozi ozko grlo lijaka, v roki pa vam bo ostalo meso češnje.

 

Češnjo, kateri ste odstranili pecelj, položite na ozko odprtinico lijaka in jo potisnite navzdol. (FOTO: Freepik.com)

 

Lahko si pomagate tudi z videom:

 

 

Češnje lahko izkoščičite tudi s pomočjo steklenice (plastične ali steklene) z ožjim grlom in palčke za nabodala. Postopek je enak, le da v češnjo, ki ste jo položili na odprtino steklenice (oziroma lijaka), zapičite paličico in potisnete koščico iz češnje. Koščica bo padla v notranjost steklenice, v roki pa vam bo ostalo le meso češnje. Uporabite lahko tudi kovinsko ali trdo plastično slamico.

 

Enostaven način za ločevanje koščic od češnjevega mesa s pomočjo steklenice in palčke (FOTO: Simplefoody.org/Pinterest)

 

Ob takšnem razkoščičevanju bo sicer iz češnje izteklo nekaj soka, zato priporočamo, da to delate na plastični deski, saj boste iz nje lahko hitro očistili sok. Brez skrbi, tudi tako bodo češnje še vedno dovolj sočne za pripravo slatnega peciva ali marmelade.

Morda te zanima tudi:

Druga dobava prehrambenih izdelkov je že na razdelilnih mestih

Ministrstvo v okviru pomoči najbolj ogroženim izvaja Op...

Sklenite premirje z glivico kandido

Preverite, kako se preveč razširjene kandide lotiti bre...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

RECEPT: Lažna paradižnikova omaka iz rdeče pese

Paradižnik je razhudnik in tudi pogost alergen, zato pr...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Dieta: Kako vztrajati, ko je najtežje?

Kako enkrat za vselej prenehati s prekinjanjem in golju...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.