Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici Jožica Ostrožnik | 14.9.2024
Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odlična ideja za okusno kosilo.  

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice Jožica Ostrožnik | 13.9.2024
Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med prazniki ali za obiske. Malček sladko, bogato puhasto testo. Poln okus jim da maslen cimetov nadev. V ustih se kar topijo. Piko na i, pa jim da preliv. Vonj cimeta se med peko omamno razširi po kuhinji.  

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem Jožica Ostrožnik | 16.7.2024
Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in sicer za nego cvetlic. Tokrat nam je predala recept za škropivo proti ušem, ki ga sama uporablja in je preverjen.  

Recept: Stročji fižol v slanici

Recept: Stročji fižol v slanici Jožica Ostrožnik | 12.7.2024
Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v slanici. Tako pripravljen stročji fižol lahko porabite tudi v zimskem času, npr. za različne solate, boranjo, fižolovo prikuho, kot prilogo itn.  

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta Jožica Ostrožnik | 2.7.2024
Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki se pri upogibanju niti malo ne lomi oziroma biskvit ne poči in je puhast ter lahek in ne presladek. To pohorsko omleto zlahka poje 1 odrasla oseba.  

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...) Jožica Ostrožnik | 7.6.2024
Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, na vročem soncu se v njem tvorijo značilna dišeča eterična olja in smole. Jožica razkriva nekaj odličnih receptov za pripravke iz rožmarina.  

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice Jožica Ostrožnik | 4.6.2024
Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A brez skrbi. Jed ne vsebuje mušnice! :) Gre za prigrizek iz jajc, ki ga lahko postrežete k narezku.  

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa Jožica Ostrožnik | 12.4.2024
Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihječa, posolanka, ognjišna potica...): včasih so pri peki kruha gospodinje dale na stran pol kilograma mladega, še ne dovolj vzhajanega testa, ga raztegnile na lopar, ga na tanko obložile z domačo skuto in smetano, zavihale tanek rob (od tu je dobila tudi ime), nato so jo na hitro spekle v krušni peči.  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.