Ali veste, kako naredijo belo čokolado?!

Ste se kdaj vprašali, iz česa je pravzaprav narejena bela čokolada? Kaj vse vsebuje? Ali je sploh čokolada? Če jo radi jeste, le preberite!
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bela čokolada sploh ni čokolada, je za zdravje škodljiva, saj vsebuje masti in snovi, ki se težko prebavljajo.

Če povonjate belo čokolado, boste ugotovili, da sploh ne diši po čokoladi. Seveda, saj to ni! Če jo boste okusili, boste ugotovili, da sploh nima okusa kot čokolada. Bela čokolada je mešanica snovi, ki sploh ne vsebujejo nemastnih kakavovih delov, ki so osnovna sestavina za čokolado. To sladko živilo je narejeno iz masla, mleka, sladkorja, mlečne masti in lecitina, emulgatorja, ki ji daje čvrstost.

Kvalitetna bela čokolada je narejena iz kakavovega masla, sladkorja ter mlečnih delcev, dodani so ji vanilin in ostale začimbe. Veliko belih čokolad pa je narejeno iz rastlinskih ali živalskih maščob, saj so te sestavine cenejše. Žal pa po toplotni obdelavi tudi zdravju bolj škodljive.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.