Babičina kuhinja po naše

Moj čas > Knjige | piše: Uredništvo | 13.12.2016
Otroci osnovnih šol in Anka Peljhan obujajo zgodovino slovenske kulinarike.
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci so znova razgrnili tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravili 'po svoje' ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu zahtevnemu jedcu primeren ter očem prijazen način.

S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem so v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih gostov ali gostov iz tujine.

Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Predlog za branje: Poletni roman, ki vas popelje od Francije do Alžirije

Približuje se čas dopustov in s tem popolni trenutki, k...

Ste vedeli, da ima Centralna tehniška knjižnica tudi knjižnico stvari in ustvarjalnico?

V Centralni tehniški knjižnici so poleg tradicionalnega...

V Šiški zaživela nova knjigarna: Založba Morfem odprla svoja vrata tudi kot knjigarna

Ljubljana, 10. maj 2025 – Knjigarn ni nikoli preveč, pr...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Skriti dragulj Slovenije: luksuzne počitnice pod gozdnimi krošnjami

Falkensteiner Premium Camping Lake Blagus ponuja povsem...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

Netresk zdravi opekline in odpravlja bolečine

Netresk je znan po svoji zdravilni moči. Nekoč so verje...

Čudežna moč sode bikarbone: Uporabljajte jo!

Soda birkabona je že dolgo znana kot čudežno zdravilo. ...

Kaj se lahko zgodi, če v vročini spijete vroči čaj?

Ali je v vročini pametneje piti hladno ali vročo pijačo...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Od 10. 7. do 2. 8. na Ljubljanskem gradu: Film pod zvezdami

V Kinodvoru vas vabijo, da odpeljete telo in duha na fi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.