Babičina kuhinja po naše

Moj čas > Knjige | piše: Uredništvo | 13.12.2016
Otroci osnovnih šol in Anka Peljhan obujajo zgodovino slovenske kulinarike.
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci so znova razgrnili tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravili 'po svoje' ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu zahtevnemu jedcu primeren ter očem prijazen način.

S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem so v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih gostov ali gostov iz tujine.

Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sedem knjižnih uspešnic, ki vas bodo navdihnile v drugi polovici življenja

Med branjem knjig se zgodi nekaj čarobnega: umirimo se,...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Na 27. Slovenski festivalu vin podeljena priznanja

V Cankarjevem domu je 13. in 14. novembra potekal 27. S...

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (24. - 30. 11. 2025)?

Z energijo Sonca v strelcu boste sanjarili o popotovanj...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Dolgotrajna oskrba se začne v porodnišnici: zgodba, ki nas čaka vse

Dolgotrajna oskrba ni nekaj, kar se zgodi šele pri osem...

Hranila, ki ščitijo in krepijo možgane ter izboljšujejo spomin

Možgani so center živčnega sistema in hkrati najbolj la...

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...

Hitri test: V minutki preverite, kako dobro slišite!

S tem testom boste hitro lahko preverili, kako dober je...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.