Babičina kuhinja po naše

Moj čas > Knjige | piše: Uredništvo | 13.12.2016
Otroci osnovnih šol in Anka Peljhan obujajo zgodovino slovenske kulinarike.
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci so znova razgrnili tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravili 'po svoje' ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu zahtevnemu jedcu primeren ter očem prijazen način.

S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem so v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih gostov ali gostov iz tujine.

Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Letošnji Schwentnerjev nagrajenec je dr. Andrej Blatnik

Komisija za podelitev Schwentnerjeve nagrade pri Zborni...

Sedem knjižnih uspešnic, ki vas bodo navdihnile v drugi polovici življenja

Med branjem knjig se zgodi nekaj čarobnega: umirimo se,...

Zamude pri dolgotrajni oskrbi: informacijski sistem še vedno v razvoju

Vzpostavljanje informacijskega sistema, ki bi centrom z...

Neverjetna metoda, ki takoj odpravi strupe iz telesa

Do boljšega zdravja in počutja lahko pridemo tudi s pre...

Skrivnost najboljšega kuhanega vina

Ste tudi vi ljubitelji toplih zimskih napitkov? Se včas...

Najnovejše iz raziskav: ali je savna odrešitev za ljudi z depresijo?

Raziskovalci odkrivajo, da naj bi imeli ljudje, ki trpi...

Učinkovita metoda, ki odmaši sinuse takoj!

Preberite, kako lahko le s pomočjo palca in jezika lajš...

Plačujemo več, dobimo manj? Dolgotrajna oskrba med številkami in pomanjkanjem ljudi

GZS trdi, da je v sistemu dolgotrajne oskrbe več kot 37...

Iz Jožičine kuhinje: Tatarski biftek

Razmišljate, da bi se sami lotili priprave biftka? V pr...

Izdelajte naravni mehčalec za perilo

Mehčalec za perilo lahko naredite sami in to iz popolno...

Dolgotrajna oskrba bi lahko postala stičišče generacij

»Nisem povsem zadovoljna z določili zakona o dolgotrajn...

Kaj bi se zgodilo, če bi redno jedli orehe?

Vas zanima, kaj se zgodi, če bi vsak dan pojedli pest o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.