Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je okusen in nekaj drugačnega. Naredite biftek, ki ga bodo hvalili vsi!
Če ne jeste surovega mesa, lahko biftek pripravite iz kuhane govedine. (Foto: Arhiv)
Če ne jeste surovega mesa, lahko biftek pripravite iz kuhane govedine. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če ste skeptični in se izogibate surovemu mesu, potem je to pravi recept za vas.
 
Ta biftek je nekoliko drugačen, ne vsebuje surovega mesa, temveč kuhano goveje meso.
 
 
Kako ga pripraviti?

Ta drugačni biftek naredite tako, da najprej skuhate govejo juho. Dodajte zelenjavo in lep kos govejega mesa s kostmi vred v vodo, skuhajte juho, nato pa meso nekoliko ohladite.
 
Kuhano goveje meso narežite na koščke in ga stresite v multipraktik. Dodajte še zelenjavo po želji: kisle kumarice, kapre, olive, file inčuna, sesekljan česen, lahko tudi čebulo in peteršilj. Dodate lahko tudi nekaj masla ali majoneze, topljeni sir ali hren, če ste ljubitelji bolj pikantnega, pa lahko dodate tudi pekočo mleto papriko in solite po okusu. Nato vse skupaj dobro zmiksajte.
 
Tako pripravljen biftek lahko stoji v hladilniku več dni, bojazni, da bi se zaradi surovega mesa pokvaril, ne bo. Je okusen, nekoliko drugačen in primeren za vsakega. Naredite ga in se prepričajte sami!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.