Čokoladni mafini s posebno dekoracijo

Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladice za svoje najdražje? To je nekaj idej, kako lahko okrasite čokoladne mafine.
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spodaj smo vam pripravili preprost recept za mafine, v galeriji pa za tiste, bolj ustvarjalne, nekaj načinov za posebno okrasitev.

 

Sestavine

120 g moke

150 g sladkorja

4 jajca

200 g čokolade

200 g masla

 

Priprava

1. Raztopite čokolado in maslo nad vodno kopeljo

(Kopel pripravite tako, da v kozico nalijete vročo vodo in jo segrejete do vrenja, nad kozico pa postavite sestavine, ki jih želite raztopiti).

2. Skupaj zmešajte jajca in sladkor, nato dodajte še moko, ki ste jo pred tem presejali, da bodo mafini bolj rahli.

3. Zmesi moke, sladkorja in jajc dodajte stopljeno čokolado in maslo, ki ste ju pred tem ohladili in vse skupaj dobro zmešajte.

4. Maso zlijte v pekač za peko mafinov, v katerega ste pred tem položili posebne papirnate lončke, da se vam mafini ne bodo prijeli pekača. Maso nalijte za en prst pod vrhom vdolbinice, ker mafini med pečenjem še narastejo.

5. Pecite v pečici ogreti na 250 stopinj Celzija približno 7 minut. Lahko tudi skrajšate čas pečenja, če imate raje, da je notranjost mafina še malce tekoča.

 

Za piko na i

Vsak mafin lahko za letošnje novoletne praznike še posebej okrasite. Za okras potrebujete še nekaj materiala - tičino maso, prehranske barve, pisane jedilne mrvice ... predvsem pa veliko domišljije in malce potrpljenja. Nekaj izvirnih idej za okrasitev najdete v galeriji. Poglejte si in uživajte v sladkih pripravih na praznične pojedine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.