Čokoladni mafini s posebno dekoracijo

Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladice za svoje najdražje? To je nekaj idej, kako lahko okrasite čokoladne mafine.
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spodaj smo vam pripravili preprost recept za mafine, v galeriji pa za tiste, bolj ustvarjalne, nekaj načinov za posebno okrasitev.

 

Sestavine

120 g moke

150 g sladkorja

4 jajca

200 g čokolade

200 g masla

 

Priprava

1. Raztopite čokolado in maslo nad vodno kopeljo

(Kopel pripravite tako, da v kozico nalijete vročo vodo in jo segrejete do vrenja, nad kozico pa postavite sestavine, ki jih želite raztopiti).

2. Skupaj zmešajte jajca in sladkor, nato dodajte še moko, ki ste jo pred tem presejali, da bodo mafini bolj rahli.

3. Zmesi moke, sladkorja in jajc dodajte stopljeno čokolado in maslo, ki ste ju pred tem ohladili in vse skupaj dobro zmešajte.

4. Maso zlijte v pekač za peko mafinov, v katerega ste pred tem položili posebne papirnate lončke, da se vam mafini ne bodo prijeli pekača. Maso nalijte za en prst pod vrhom vdolbinice, ker mafini med pečenjem še narastejo.

5. Pecite v pečici ogreti na 250 stopinj Celzija približno 7 minut. Lahko tudi skrajšate čas pečenja, če imate raje, da je notranjost mafina še malce tekoča.

 

Za piko na i

Vsak mafin lahko za letošnje novoletne praznike še posebej okrasite. Za okras potrebujete še nekaj materiala - tičino maso, prehranske barve, pisane jedilne mrvice ... predvsem pa veliko domišljije in malce potrpljenja. Nekaj izvirnih idej za okrasitev najdete v galeriji. Poglejte si in uživajte v sladkih pripravih na praznične pojedine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

3 ideje za doma izdelana božična darila

Božični prazniki bi morali biti čas miru, spokojnosti i...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Kako pripraviti najbolj okusne piščančje jedi na žlico?

Piščančje jedi na žlico so okusne, krepke in verjetno b...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.