Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo te nezahtevne sladice boste potrebovali 1 uro časa. Seveda pa morate računati še hlajenje preliva.
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za biskvit:

18 dkg bele gladke moke (9 žlic z rahlim hribčkom moke)
9 žlic mleka
9 žlic olja
15 dkg sladkorja (9 žlic ravnih)
2 žlici grenkega kakava v prahu (ravni)
2 žlici sladkega kakava Nesqvik... (ravni)
1/2 pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
4 jajca

Sestavine za preliv:

3 dcl mleka
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
7 žlic ruma
Sestavine za kremo :
2 vanilijeva pudinga
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
8 dcl mleka
7 dcl smetane za stepanje +
par kapljic ruma za boljši okus

Priprava: jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom v gladko penasto maso. Med stepanjem prilijemo še olje in mleko. Nato v jajčno maso presejemo še vse suhe sestavine (moko s pecilnim, kakav). Vse skupaj le na kratko povežemo kar z električnim mešalnikom. Maso vlijemo v pomaščen globok pekač premera 40 krat 23 cm in pečemo 25 minut v segreti pečici, brez ventilatorja, na 200 stopinj. Ko se biskvit peče, v 3 dcl mleka stopimo sladkor (mleko segrejemo le toliko, da se sladkor stopi). Ko se ohladi, dodamo 7 žlic ruma ter enakomerno polijemo po toplem biskvitu. Skuhamo puding v 8 dcl mleka in ga polijemo po biskvitu. Ko se puding strdi in biskvit ohladi, sladico premažemo s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali par kapljic ruma (smetane ne sladkamo!!) Po smetani naribamo čokolado ali posipamo s kakavom, mrvicami, mletimi orehi, mandlji, lešniki...

Namig: ker je ravno sezona sadja, lahko na biskvit, preden ga prelijete s pudingom, položite še narezane jagode, banane...

Barvo testa lahko prilagajate pudingu. Če je puding vanilijev, dajte v testo kakav ali čokolado, če pa imate čokoladni puding, testo pustite rumeno.

Lahko za preliv uporabite dve vrsti pudinga, najprej skuhajte vanilijevega in prelijte, ko se ohladi, ponovite še s čokoladnim pudingom.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.