Fala recept: Paljena rožica s sezamom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 14.5.2021
Navdušil vas bo recept za okusno paljeno rožico s sezamom.
Paljena rožica (foto: Fala)
Paljena rožica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prvi korak:

300 g vode

70 g moke

Drugi korak:

¾ kocke kvasa Fala ali 1 vrečko suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

625 g moke

200 g vode

100 g mleka

5 žlic olja

2 mali žlički soli

2 mali žlički sladkorja

1 rumenjak

Jajce za premaz

Bučna in sezamova semena za posip


Prvi korak:

Vodo in moko gladko zmešamo, nato segrejemo in stalno mešamo, da dobimo testo, podobno paljenemu. Ohladimo.

Drugi korak:

V posodo odmerimo sol, dodamo moko in kislo testo Fala. V vodi raztopimo kvas Fala, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez olja ter ohlajeno paljeno testo. Zamešamo testo in med mešanjem dodamo olje. Na visoki hitrosti mešamo 15 minut, da postane testo gladko, čeprav precej mehko.

Testo pokrijemo in pustimo vzhajati. 

Vzhajano testo stresemo na gladek pult, ga s pomočjo lopatke razdelimo na 100 do 120 g težke kose. Vsakega pa nato z mokrimi rokami oblikujemo v kroglico: testo nekoliko razvlečemo na vse strani, nato pa zunanje robove zavihamo proti sredini; tako bo nastala gladka gornja plast kroglice, ki jo položimo v okrogel model z gladko stranjo na vrhu. Enako oblikujemo vse kose in iz kroglic v modelu oblikujemo rožico. Oblikovano rožico pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajano rožico premažemo z jajcem, posujemo s semeni in prestavimo v vročo pečico.

Pečemo jo dobrih 20 minut na 240 °C, da se lepo obarva.

Pečeno rožico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato pa nežno vzamemo iz modela, pokrijemo in pustimo na mreži, da se ohladi.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Iz Jožičine kuhinje: Rižev narastek

Iz Jožičine kuhinje prihajajo recepti za rižev narastek...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Fala recept: Volneni mascarpone kruhki

Odlična ideja za okusno malico. Preberite recept in ga ...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...

Iz Jožičine kuhinje: Torta kremšnita

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja odličen recept za pr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.