Fala recept: Paljena rožica s sezamom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 14.5.2021
Navdušil vas bo recept za okusno paljeno rožico s sezamom.
Paljena rožica (foto: Fala)
Paljena rožica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prvi korak:

300 g vode

70 g moke

Drugi korak:

¾ kocke kvasa Fala ali 1 vrečko suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

625 g moke

200 g vode

100 g mleka

5 žlic olja

2 mali žlički soli

2 mali žlički sladkorja

1 rumenjak

Jajce za premaz

Bučna in sezamova semena za posip


Prvi korak:

Vodo in moko gladko zmešamo, nato segrejemo in stalno mešamo, da dobimo testo, podobno paljenemu. Ohladimo.

Drugi korak:

V posodo odmerimo sol, dodamo moko in kislo testo Fala. V vodi raztopimo kvas Fala, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez olja ter ohlajeno paljeno testo. Zamešamo testo in med mešanjem dodamo olje. Na visoki hitrosti mešamo 15 minut, da postane testo gladko, čeprav precej mehko.

Testo pokrijemo in pustimo vzhajati. 

Vzhajano testo stresemo na gladek pult, ga s pomočjo lopatke razdelimo na 100 do 120 g težke kose. Vsakega pa nato z mokrimi rokami oblikujemo v kroglico: testo nekoliko razvlečemo na vse strani, nato pa zunanje robove zavihamo proti sredini; tako bo nastala gladka gornja plast kroglice, ki jo položimo v okrogel model z gladko stranjo na vrhu. Enako oblikujemo vse kose in iz kroglic v modelu oblikujemo rožico. Oblikovano rožico pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajano rožico premažemo z jajcem, posujemo s semeni in prestavimo v vročo pečico.

Pečemo jo dobrih 20 minut na 240 °C, da se lepo obarva.

Pečeno rožico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato pa nežno vzamemo iz modela, pokrijemo in pustimo na mreži, da se ohladi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.