Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo lahko kot prilogo k raguju iz mletega mesa, ali pa pripravimo samostojno jed, kjer kombiniramo polento in mleto meso. Odlična ideja za kosilo!
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za polento z mletim mesom:

7 dcl slane vode
3 dcl koruznega zdroba
24 dag mletega mesa
3 žlice olivnega olja
4 žlice drobno sesekljane čebule
4 žlice domače paradižnikove mezge
čista juha
česen
sol in poper
nariban parmezan

Preberite tudi: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Recept za polento z mletim mesom:

V večji posodi zavremo slano vodo, zakuhamo koruzni zdrob in ga med mešanjem kuhamo 8 minut.

Ko je polenta kuhana, jo položimo za prst na debelo v namaščeno posodo za narastke. Seveda je dober tudi kakšen drug, bolj nizek pekač.

Čebulo drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo mleto meso in ga nekaj minut pražimo. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi šunko ali prekajeno kuhano meso, oboje drobno sesekljamo ali zmeljemo.

Ko mleto meso malo porjavi, dodamo sol, poper, domačo paradižnikovo mezgo in strt česen.

Premešamo in še nekaj minut dušimo. Nato prepraženo mleto meso položimo čez polento in ga bogato potresemo z naribanim parmezanom.

Tako sestavljeno polento s parmezanom postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 190 stopinjC, pečemo 20 minut, da se sir po vrhu lepo zapeče. 

Preberite tudi: Kako skuhamo najboljšo mineštro?

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Polenta z mletim mesom Kosilo
Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.