Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske kuhinje in se pogosto pripravlja tudi v drugih delih Srednje in Vzhodne Evrope, zlasti v Srbiji in na Hrvaškem. Gre za jed na žlico, katere osnova so meso; najpogosteje piščančje, svinjsko ali goveje, čebula, paprika v prahu in druge začimbe. V prispevku recept za telečji paprikaš
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za telečji paprikaš:

90 dag telečjega mesa brez kosti
50 dag čebule
10 dag svinjske masti
2 dag rdeče mlete paprike
2 dag paradižnikove mezge
1 dl kisle smetane
0, 5 dl belega vina
sol in poper

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Recept za telečji paprikaš po korakih: 

Naj prevladuje okus teletine in paprike. Preveč dodatnih začimb ali preveč česna lahko preglasi naravno nežnost teletine. Če pripravljate paprikaš za več ljudi, lahko pekočo papriko dodate postopoma ali jo postrežete posebej, da lahko vsakdo prilagodi jed svojemu okusu. Če ga pustite v hladilniku čez noč, bo paprikaš naslednji dan še boljšega okusa, saj se bodo okusi še bolj prepojili.

Telečje meso na hitro oplaknemo, osušimo in  narežemo na večje kose.

Čebulo drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo svinjsko mast in najprej zarumenimo drobno sesekljano čebulo.

Ko čebula zarumeni, dodamo narezano meso, rdečo papriko v prahu in dušimo toliko časa, da tekočina povre.

Ko meso nekoliko zarumeni, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z belim vinom.

Dušimo 5 minut, nato prilijemo vodo ali jušno osnovo in dušimo dalje na zmernem ognju, da se meso zmehča.

Ko se meso zmehča, ga poberemo iz posode in omako pretlačimo. Meso stresemo v omako in primešamo kislo smetano.

Po okusu začinimo s soljo in poprom, paprikaš postrežemo s kuhanim krompirjem, rižem ali  testeninami.

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.


 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Telečji paprikaš Enolončnice
Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.