Fala recept: Volneni mascarpone kruhki

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 17.8.2022
Odlična ideja za okusno malico. Preberite recept in ga pripravite.
Volneni mascarpone kruhki (foto: Fala)
Volneni mascarpone kruhki (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:

½ kocke svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

700 g moke 

250 ml sladke smetane

170 g mleka

30 g sladkorja

2 jajci

5 žlic olja

2 mali žlički soli  

 

Nadev:

100 g mascarpone sirčka

Jajce za premaz

 

Moki primešamo kislo testo Fala, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na  osem do deset delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. S pekovsko lopatko za razdeljevanje testa razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove. Nerazrezani del testa premažemo z mascarpone sirčkom. Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven in zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove, tako da dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne. Zložimo jih na pekeč, vsakega malo ukrivimo kot rogljič.

Volnene kruhke pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajane kruhke premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico.  Pečemo jih približno 20 minut na 190 °C, da se lepo obarvajo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.