KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni všeč navaden kavni tiramisu. Zato vam predstavljam sadno verzijo tiramisuja, ki vam bo brez dvoma všeč!
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tiramisu poletnih okusov – sestavine:
500 g baby piškotov (savoiardi)
500 g gozdnih sadežev
2 sladki smetani
2 jajci
2 vanilina sladkorja
500 g mascarpone sira
6 sočnih pomaranč
5 žlic sladkorja
 
Preberite tudi: 3 slastne jedi iz špargljev

Tiramisu poletnih okusov – postopek:
Najprej ožemite 6 sočnih pomaranč. Sok preložite v posodo s širokim dnom, kamor boste kasneje namakali piškote ter temu dodajte en vaniljev sladkor in premešajte, da se stopi.

Pripravite dve plastični posodi. V eno razbijte jajci – samo beljak, v drugo pa samo rumenjak. Beljaku dodajte 2 žlici sladkorja, rumenjaku pa 3 žlice sladkorja.

Najprej stepite rumenjak s sladkorjem v penasto maso. Tej masi dodajte mascarpone ter z mešalnikom ponovno premešajte. Lotite se še mešanja beljaka, ki ga stepete v trd sneg. Nato s kuhalnico ali plastično lopatko vmešajte beljak v preostalo maso.

Vzemite tretjo plastično posodo kamor zlijete dve sladki smetani ter en vanilin sladkor in stepite v kompaktno maso. Pazite, da ne stepate predolgo saj se lahko masa spremeni v maslo. Ponovno vzemite plastično lopatko in smetano preložite k preostali masi.

Sedaj je vaša masa pripravljena. Lahko se lotite miksanja gozdnih sadežev. Če nimate mikserja lahko gozdne sadeže enostavno narežete na manjše koščke – vsekakor ne bo moteče, če bo kakšen gozdni sadež ostal cel ali kot večji košček.

Vse je že pripravljeno. Težji del smo dali skozi, sedaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja poletnih okusov.

Pripravite globoko posodo, kamor boste zložili tiramisu, ožete pomaranče, maso in gozdne sadeže.

Pa začnimo: en po en baby piškot namočite v pomaranči sok ter jih obrnite tako, da bo sladkorna stran gledala navzgor (to je zelo pomembno saj je ta stran nekoliko trša in se bo tako hitreje vpila in zmehčala).

Ko pokrijete dno s piškoti, čez na debelo naložite maso iz mascarpone sira.

Na vrh pa naložite sesekljane gozdne sadeže. Sedaj pa ponovite vajo: piškoti v pomarančnem soku, masa iz mascarpone sira in ponovno gozdni sadeži.

Končan tiramisu poletnih okusov dajte v hladilnik, kjer mora počivati vsaj 5 ur. Več kot počiva, bolj sočen bo.

Postrezite na večjem krožniku in uživajte v vsakem grižljaju in saj veste … poletje prihaja!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.