KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi pa nadišavili še stanovanje, da bo prijetno dišalo po domačnosti. Odlična ideja za prihajajoče praznike, za pogostitev, lahko pa jih tudi podarite!
Dišavni veganski piškoti so zdravi in odličnega okusa. (foto: drobTinka)
Dišavni veganski piškoti so zdravi in odličnega okusa. (foto: drobTinka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo slastnih in zdravih veganskih piškotov boste potrebovali 2 skodelici fine moke zemeljskih mandljev, 3 žlice kokosovega masla, 2 žlici kokosovega olja, 1 velika ali dve majhni banani, 2 žlici kokosovega sladkorja, ½ žličke cejlonskega cimeta, 2 ščepca soli, 2 ščepca vanilije v prahu, 10 posušenih murv.

Banane z vilico zmečkamo v posodi, ji dodamo moko, sladkor, cimet, sol, vanilijo in premešamo z vilicami. Nad paro stopimo najprej kokosovo maslo, da se zmehča in ga dodamo v zmes, premešamo. Nato nad paro stopimo še kokosovo olje in ga vmešamo v zmes. Na koncu z roko zdrobimo murve in jih na rahlo primešamo k masi.

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico pa zagrejemo na 170°C. Z žličko zajemamo maso in naredimo kroglice. Položimo jih na pekač in jih z roko sploščimo v obliko okroglih piškotov.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Pekač z piškoti postavimo v štedilnik in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler na robovih rahlo ne porjavijo. Piškoti naj se ohladijo na pekaču.

Kuhinja bo dišala še nekaj dni, čeprav o piškotih ne bo več sledu!

Ali ste vedeli, da zemeljski mandlji niso oreščki? Da so gomolji, ki ne vsebujejo glutena? Nosijo pa v sebi toliko železa kot ga vsebuje rdeče meso, toliko kalija kot kokosova voda in visoko vrednost magnezija, cinka, fosforja in vitaminov E in C. Raziskave so pokazale, da zaradi nenasičenih maščob, dobro vplivajo tudi na naše srce, pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka, vsebnost vitamina E nas varuje pred nastajanjem škodljivih prostih radikalov, ki so odgovorni za propadanje telesnih celic. Primerni so tudi za diabetike, ker pomagajo pri uravnavanju sladkorja v krvi, imajo tudi nizek glikemični indeks in že po naravi slajši okus. 


Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar  jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu  in so zato unikatne in narejene s posebnim  občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste  našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.