Hitro kosilo: Slastni čolnički iz bučk

Želite pripraviti hitro, okusno in lahko kosilo? Potem vas bo ta recept navdušil. Pripravite bučke nekoliko drugače.
Čolnički iz bučk (Foto: Pexels.com)
Čolnički iz bučk (Foto: Pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vam je zmanjkalo idej, kako pripraviti bučke na nekoliko drugačen način? Tukaj je odličen recept za polnjene bučke, ki so tudi odličen vegetarijanski obrok.

 

Skupni glikemični indeks obroka: 15

Glikemični indeks: 15 + 15 + 15 + 0 + 30 = 75 : 5 = 15

(bučke: 15, čebula in maslo: 15, gobe: 15, sir: 0, paradižnikova solata: 30)

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 20 minut

 

Sestavine:

  • 4 manjše bučke
  • čebula
  • maslo
  • gobe (4 sveže gobe ali pol kilograma zmrznjenih jurčkov)
  • sir
  • paradižnikova solata

 

Priprava: 

Na maslu popražimo čebulo. Dodamo na listke narezane gobe. Pražimo. Medtem bučke prerežemo po dolžini na pol. Z žlico izdolbemo mehko vsebino bučke, da nastane kot nekakšen čolniček. Vsebino izdolbenih bučk dodamo med gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Začinimo s soljo, origanom in peteršiljem. Izdolbene bučke naložimo v ozek pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Popražene gobe nadevamo v bučke. Čez naribamo sir in za 20 minut postavimo pekač v segreto pečico na 180 °C.

Da je obrok barvno bolj živahen, naj bo poleg paradižnikova solata.

 

 

Nasvet: Polnjene bučke so lahko kot samostojna brezmesna jed, lahko pa jih ponudite kot zelenjavno prilogo k puranji ali telečji pečenki. 

 

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Tatarski biftek

Razmišljate, da bi se sami lotili priprave biftka? V pr...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.