Iz Jožičine kuhinje: Bounty domače čokoladice

Božanske bounty čokoladice boste pripravili v nekaj minutah, z njimi pa navdušili vse ljubitelje sladkega in kokosa. Odlične so!
Bounty čokoladice (foto: Jožica Ostrožnik)
Bounty čokoladice (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kje ste, ljubitelji kokosa in družine z malimi otročki? Gremo ustvarjat zelo, zelo okusne bounty doma narejene čokoladice.

Porabili bomo dvakrat po 15 minut dela in dvakrat po 1/2 hlajenja.

 

Potrebujemo:

1 dcl sladke smetane za stepanje (alpske, ne rastinske)
1 dcl sladkorja v prahu
4 dcl kokos moke
*zmerite preprosto tako, da nasipate dcl kozarec, tolikokrat kot zahteva recept.

 

Izdelava:

Vse sestavine zmešate v kompakto maso ter jo za 1/2 ure postavite v hladilnik, da se kokosovi kosmiči dobro navlažijo, masa pa se bo lažje oblikovala.

Nato naredite kroglice (dobro jih stisnite) teže 3 dkg in jih previdno posvaljkajte v krokete, ki jih prav malo na vrhu sploščite, da dobijo obliko čokoladic.

Narejene postavite v hladilnik za naslednje 1/2 ure, da se nekoliko strdijo.

 

Sestavine za obliv:

20 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl smetane za stepanje - kar tekoče
2 žlici medu

*smetano segrejte do vrenja (ne sme zavreti!), jo odstavite in dodajte med ter nalomljene kocke čokolade, mešajte toliko časa, da se oboje stopi (dobili boste bolj gosto tekoč obliv).

Čokoladice s pomočjo vilic potopite (povaljajte) v oblivu, jih odcedite in bountye polagajte na peki papir (na pladnju). Delajte hitro!

Za naslednje 1/2 ure jih postavite v hladilnik, da se obliv ohladi in strdi.

Po tem receptu boste dobili 10 domačih bounty čokoladic odličnega okusa.

PRIPIS: Edino, kar je najtežje, težko se jih dobi s podlage (zaradi medu, ki je v oblivu), a previdno in počasi se splača, ker so enkratne.

Lahko jih oblijete tudi s samo čokolado, a ne bodo tako dobre.

Jaz bom iz te mase naslednjič naredila kroglice, božansko.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.