KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrizek, malica ali sladica. So hitro pripravljeni, primerni tudi za peko začetnikov.
Mafini so odlični za malico ali sladico. (foto: freeimages.com)
Mafini so odlični za malico ali sladico. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo mafinov z jabolki in cimetom:
280 g moke
80 g sladkorja
1 pecilni prašek
pol žličke sode bikarbone
1/2 žličke soli
1 vanili sladkor
1,5 žličke cimeta
100 g čokoladnih kapljic in nastrgane čokolade
3 jajca
3/4 dl olja
2 žlici jogurta
1 dl mleka
2 večji jabolki
 
Preberite tudi: Češnjev zavitek

Navodila za pripravo mafinov z jabolki in cimetom:
V eni posodi zmešamo: moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, vanili sladkor, cimet in čokolado. V drugi posodi zmešamo jajca, olje, jogurt in mleko.

V posodi s suhimi sestavinami naribamo jabolka in čez vlijemo mokre sestavine iz druge posode.

Dobro premešamo in silikonske modelčke za mafine napolnimo do 3/4.

Če imamo klasičen pekač za mafine, damo vanj papirčke za mafine.

Pečemo na 180°C približno 25 minut oziroma dokler niso lepo zapečeni.

Dober tek.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.