Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezine, ki vedno uspejo.
Slastne kremne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastne kremne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tale recept pa za vse tiste, ki vam kremne rezine delajo preglavice pri izdelavi, ali nimate veliko časa.

Vse kar potrebujete za 6 velikih kremnih rezin je: 2 kosa svežega listnatega testa (32 krat 25 cm), 3 vrečke Galetta krem pudinga okus vanilije (3 krat po 85 gr), 1/2 l hladnega mleka, 1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske) in še:1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske).

Priprava:
Razvaljano testo položite na hrbtno stran pekača, ga pokrijte s peki papirjem in obtežite s še enim pekačem.

Specite na 200 stopinjah / 12 minut (ogreta navadna pečica).
Ohladite ga in vertikalno prerežite na 2 enako velika kosa.

En kos boste uporabili za spodnji del, drugi kos pa razrežite na 6 enako velikih kvadratov 8,5 cm.

Z električnim mešalnikom v globoki posodi stepite hladno mleko, smetano in Galetta pudinge, da dobite kremo.

Razporedite jo na ohlajeno polovico testa.

Stepite še smetano za na vrh kreme in jo enakomerno nanesite.

Z narezanimi kvadrati pečenega testa pokrijte zgornji del krem rezin.
Preden rezine postrežete, narežite še spodnji del (jaz uporabljam olfa nož) ter posipajte s sladkorjem v prahu.

Okus je enkraten, ni potrebno dodajati ruma, limonine lupinice ali sladkorja. Morda bi priporočala le en trdilec za smetano, če jih boste imeli še za kakšen dan več. Lahko pa vam zatrdim, da pri nas ne dočakajo naslednjega dne.

Moje so danes malo nižje, ker sem s tega recepta naredila 9 kosov.

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.