Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Vabljive rdeče jagode z domačega vrta pripravljene kot v sopari kuhano sadje, brez dodane vode.
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete le jagode in sladkor.

Postopek:
Zbrane, dobro zrele jagode splaknite pod tekočo mrzlo vodo.
Šele nato jim odstranite peclje, sicer vam bi prej iztekel dragoceni jagodni sok. Naložite jih v kozarce, vmes pa posipajte: na 1kg jagod 25 dkg drobnega sladkorja, pri tem kozarec malo zavrtite v levo in nato še v desno, da se sadeži razporedijo v kozarcu. Tako naložene jagode pustite stati čez noč, pokrijte jih le s čisto kuhinjsko krpo, ali kar s pokrovi (a ne jih privijati), da se jagode nekoliko sesedejo (zjutraj boste našli 1/4 praznega kozarca).

Sedaj doložite jagode in pokrove zaprite do konca. Naložite jih v višji lonec (na dno položite prej serveto) in dolijte vode iz pipe do 3/4 kozarcev, pokrijte ter počasi segrevajte približno 20 minut pri 75 stopinjah (voda v loncu naj komaj opazno vre. Kozarce nato ohladite kar v pokritem loncu. Če delate več rund, pa kozarce poberite iz vode in jih ohlajajte pod odejo.

NASVET: za 700 ml kozarce velja čas pasterizacije 20 minut,
za 1250 ml kozarce 25 minut, za 500 ml kozarce 15 minut. Prav tako prilagodite količino sladkorja, glede na velikost kozarca.

NAMIG: če želite, lahko na vrh vsakega kozarca tik pred zaprtjem iztisnete malo soka sveže limone.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.