Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Vabljive rdeče jagode z domačega vrta pripravljene kot v sopari kuhano sadje, brez dodane vode.
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete le jagode in sladkor.

Postopek:
Zbrane, dobro zrele jagode splaknite pod tekočo mrzlo vodo.
Šele nato jim odstranite peclje, sicer vam bi prej iztekel dragoceni jagodni sok. Naložite jih v kozarce, vmes pa posipajte: na 1kg jagod 25 dkg drobnega sladkorja, pri tem kozarec malo zavrtite v levo in nato še v desno, da se sadeži razporedijo v kozarcu. Tako naložene jagode pustite stati čez noč, pokrijte jih le s čisto kuhinjsko krpo, ali kar s pokrovi (a ne jih privijati), da se jagode nekoliko sesedejo (zjutraj boste našli 1/4 praznega kozarca).

Sedaj doložite jagode in pokrove zaprite do konca. Naložite jih v višji lonec (na dno položite prej serveto) in dolijte vode iz pipe do 3/4 kozarcev, pokrijte ter počasi segrevajte približno 20 minut pri 75 stopinjah (voda v loncu naj komaj opazno vre. Kozarce nato ohladite kar v pokritem loncu. Če delate več rund, pa kozarce poberite iz vode in jih ohlajajte pod odejo.

NASVET: za 700 ml kozarce velja čas pasterizacije 20 minut,
za 1250 ml kozarce 25 minut, za 500 ml kozarce 15 minut. Prav tako prilagodite količino sladkorja, glede na velikost kozarca.

NAMIG: če želite, lahko na vrh vsakega kozarca tik pred zaprtjem iztisnete malo soka sveže limone.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Pražena jetrca so tradicionalna jed. Lahko uporabimo sv...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.