Iz Jožičine kuhinje: Vloženi feferoni

Tokrat vam ponujamo zares odličen recept za vlaganje feferonov - pekočih ali nepekočih. Za vroče in mrzle dni.
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste vedeli, da imajo feferoni močne protibakterijske in protivnetne lastnosti, preprečujejo raka, ščitijo srce, znižujejo krvni pritisk ter pomagajo pri hujšanju?

Vsekakor dovolj razlogov za to, da to poletje vložite tudi feferone.

 

Za 700-mililitrski kozarec potrebujete:

  • feferone (različnih barv, pekoče ali nepekoče)
  • 1 dcl 9% kisa za vlaganje
  • 2,5 dcl vode
  • 1 čajno žličko soli
  • 3 čajne žličke sladkorja

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Priprava:

1) Oprane feferone nadevajte v kozarec.

2) Zavrite mešanico kisa, vode, soli in sladkorja.

3) Vrelo oslajeno tekočino takoj vlijte na naložene feferone in prav tako vroče zaprite.

4) Kozarce obrnite na pokrove in jih dajte pod odejo.

5) Čez par minut jih postavite pravilno, jih pokrijte in tako pustite do jutra.

 

Namig: Oprane feferone lahko za pet do največ deset sekund stresete v vrelo mešanico in jih nato napolnite v kozarce, nalijete nanje vrelo mešanico ter vroče zaprete in prav tako ohladite pod odejo. Vendar pozor - feferoni morajo biti po blaširanju še čvrsti na ugriz (al dente)!

Opozorilo: Ne smete skupaj vlagati pekočih in nepekočih feferonov, ker bodo potem vsi pekoči.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša, ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa  redno objavljamo tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.