Iz Jožičine kuhinje: Zapečene orehove palačinke

Zapečene orehove palačinke lahko pripravite kot glavno jed, v slast pa bodo šle tudi kot sladica. Preizkušen recept, ki ga najdete v prispevku, vas bo navdušil.
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za štiri osebe boste potrebovali:

Omletno testo:

1/2 l mleka (1 dcl mleka lahko nadomestite z gazirano vodo)
24 dkg moke
3 dkg sladkorja
2 jajci
sol
+ maščoba za pečenje

Nadev:

15 dkg zmletih orehov
7 dkg sladkorja
6 dkg drobtin
2,5 dcl sladke smetane
1 jajce
naribana limonina lupina
1 zamašek ruma
(vse sestavine za nadev dajte v posodico in zamešajte)

Preliv:

2 jajci
1 dcl sladke smetane (ali mleka)

Izdelava:

Iz naštetih sestavin zamešajte omletno testo in spečite palačinke (10 kosov).

Namažite jih z nadevom (1 žlica na palačinko), tesno zvijte in polagajte v namazan pekač.

Polijte z mešanico razžvrkljanih jajc in smetane.

Dajte v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj in rumeno zapecite (20 minut).

Palačinke dajte na mizo še tople, cele ali prerezane, s kepico dobrega sladoleda, posute s sladkorno moko ali oblite s stopljeno čokolado, za dekoracijo jih posujte z žličko mletih orehov.

Nasvet: Nadev je točno preračunan, če se boste sladkali med polnjenjem palačink, ga naredite več.

Iz Jožičine kuhinje sončen pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskus...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

BEZEG – zdravilni vplivi, nabiranje in domača uporaba

Črni bezeg (Sambucus nigra) raste v obliki visokega grm...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.