Jesenska poslastica z jabolki in orehi

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 1.10.2022
V prispevku boste našli recept, ki bo zagotovo postal eden vaših ljubših. Pripravite si jesensko poslastico z jabolki in orehi.
Pečena jabolka z orehi. (foto: pixabay.com)
Pečena jabolka z orehi. (foto: pixabay.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept, ki smo ga našli na spletnem portalu stilkurir.rs je pravi jesenski hit. Pripravljen je hitro in enostavno, pa tako slasten, da ga bo zmanjkalo v hipu.

Za štiri osebe boste potrebovali štiri jabolka, pol limone, 4 žličke zmehčanega masla, 5 žličk sadnih mislijev, dve žlici medu, tri žlice na drobno sesekljanih orehov, po želji lahko dodate tudi nekaj rozin in vanilijev sladoled.
Priprava

Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Jabolka operite in jih previdno izdolbite, pazite, da ostanejo celi. Nato notranjost jabolk pokapajte s sokom limone.

V posodi zmešajte maslo, mislije, med in orehe. Nato z mešanico napolnite jabolka in jih postavite v jensko skledo ali pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Postavite v ogreto pečico in pecite približno 20 minut. Pečena jabolka postavite na pult, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih servirajte skupaj z vaniljevim sladoledom in rozinami.

Dober tek.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.