KUHALNICA: Enostavna in zelo okusna silvestrska sladica

Za najdaljšo noč v letu pripravite zdravo in zelo okusno sladico, ki vam ne bo vzela veliko časa. Svoje domače in prijatelje presenetite z jogurtovo strnjenko s kakijevo kremo.
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Jogurtova strnjenka s kakijevo kremo. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jogurtova strjenka s kakijevo kremo je osvežilna sladica s pridihom jeseni. Postrežemo jo lahko v plastičnih kozarčkih, v steklenih kozarcih, strjenko lahko naredimo v silikonskih modelih različnih oblik, ki jih odstranimo, preden sladico postrežemo, lahko pa strjenko naredimo v pekaču in jo nato narežemo na kocke.

Jeseni se sladka kakijeva krema odlično prileže, če pa nam ta okus ne ustreza, lahko po želji izberemo drug preliv za jogurtovo strjenko.

Za jogurtovo strjenko boste potrebovali: 250 ml navadnega jogurta, 250 ml sladke smetane, 4 listi želatine, 60 g sladkorja, sok polovice limone.

Za kakijevo kremo pa boste potrebovali: 2 zrela kakija, 1 žlica ruma, noževa konica cimeta, 2 do 3 žlice sladkorja, vanilijev sladkor. Za dekoracijo lahko uporabimo mandljeve lističe.

Lističe želatine namočimo v mlačni vodi. V jogurtovem lončku pustimo polovico jogurta, v katerem nad paro med mešanjem raztopimo želatino. Preostali jogurt v posodi zmešamo s sladkorjem in sokom limone.

V drugi posodi stepemo sladko smetano.

Nato v mešanico z jogurtom in sladkorjem vlijemo jogurt z želatino ter sladko smetano. Vse skupaj premešamo in nadevamo v kozarčke. Kozarčke z jogurtovo strjenko damo za vsaj 30 minut v hladilnik.

Medtem naredimo kakijevo kremo. Kakija olupimo in očistimo in ju damo v posodo. Notri dodamo še sladkor, cimet in rum ter vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom (lahko tudi v blenderju).

Ko je jogurtova strjenka ohlajena, jo prelijemo s kakijevo kremo. Sladico damo še za eno uro v hladilnik (lahko tudi več), jo okrasimo z mandljevimi lističi in postrežemo.

Za recept, ki je opremljen tudi s fotografijami celotnega postopka, kliknite tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.