V novi rubriki Kuhalnica boste našli obilo receptov za okusna in poceni kosila, malice, sladice. Naša ambasadorka Milena Miklavčič vam bo iz prve roke pokazala, da je lahko kuhanje tudi poceni in morda še slajše!
Vlečeno testo
Ko se lotim vlečenega testa, ga zmeraj naredim malo več.
Prvi dan ga del uporabim za – recimo - skutin, jabolčni, itd. zavitek, naslednji dan ga del pristane v piti (iz bučk, zelenjave, tofuja, krompirja, brokolija, blitve, ostankov mesa ....), če vsega ne porabim, pa naredim še drobnjakove štrukeljce, zakuhane v juhi.
Makaroni
Prav tako ne zavržem makaronov, če jih kaj ostane. Naslednji dan so krasni ali v pečici z naribanimi jabolki, morda skuto in smetano ter jajcem, ali pa v solati, ko makaronom dodam bučke, paradižnik, grah, papriko ...itd., kar pač imam - in se spremenijo v slastno solato.
Ostanki mletega mesa za omako
Z mletim mesom za omako ni treba pretiravati. Manjko se da nadomestiti z malo več čebule, na koščke narezano bučko, tik preden se lotimo kosila, pa v omako vržem še pest narezanih paradižnikov. pa na česen ne pozabite!
»Kuham rada, a pogosto me prav pomanjkanje idej o tem, kaj skuhati, spravlja ob živce. Recepti, ki jih najdem v knjigah, morebiti tudi revijah, so pogosto zelo komplicirani in zahtevajo veliko časa. Jaz ga pa nimam. Ko vidim, da moram tehtati in paziti na količino, obrnem list in me ne zanima več.
Ljubim preproste recepte iz prakse. Vsakdanje. Za takšne jedi, ki teknejo …«
Naši ambasadorki Mileni Miklavčič se lahko pridružite tudi v Facebook skupini TUKAJ.