KUHALNICA: Krompirjeva juha s čemažem

Okusno krompirjevo juho s čemažem pripravimo v parih minutah. Glavni sestavini sta krompir in čemaž, limonina lupinica pa doda piko na i. Še malo soli in popra in juha je gotova.
Krompirjeva juha s čemažem (foto: OblizniPrste.si)
Krompirjeva juha s čemažem (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Otročje lahka in hitro pripravljena juha vas bo navdušila in zagotovo si jo boste pripravili večkrat.

Za dva krožnika juhe bomo potrebovali: 300 g krompirja, 30 g čemaža, 1 čajno žličko naribane bio limonine lupinice, ščep popra, 4-5 dl zelenjavne jušne osnove (ali vode + 1/2 zelenjavne jušne kocke), sol po okusu.

Čemaž operemo in osušimo na čisti kuhinjski krpi.

Odstranimo mu peclje in ga narežemo na približno 1 cm široke trakce. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Naribamo limonino lupinico. Kadar uporabljamo limonino lupinico, obvezno vzamemo bio limono, katere lupinica ni obdelana s pesticidi.

Krompir damo v kozico, prelijemo z zelenjavno jušno osnovo, dodamo naribano limonino lupinico, poper in sol.

Pokrijemo in počakamo, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo, da juha rahlo vre 10 minut. Dodamo na trakce narezan čemaž in pokuhamo še dve minuti.

Za kremno različico juho na koncu zmiksamo s paličnim mešalnikom. Jaz sem jo tokrat pustila kar v obliki bistre juhe s koščki krompirja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
 
PREBERITE TUDI: KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.