KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane in za vse tiste, ki ne jedo jajc.
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za mehko cimetovo omleto z jabolki
Za 1 omleto oz. 1 osebo:
300 ml rastlinskega napitka
200 ml pirine moke (moko enostavno odmerite v merilniku tekočin, brez tehtanja)
ščepec soli
1 žlička vinskega kamna
pol žličke cimeta
kokosovo olje za peko

Za prilogo iz jabolk:
polovica jabolka
1/3 žličke cimeta
1/3 žličke vanilije v prahu
kokosovo olje

Kako naredim mehko cimetovo omleto z jabolki:
Najprej nalijem ovsen napitek v posodo za mešanje in mu dodam ščep soli. Z metlico za stepanje nekaj časa mešam ovsen napitek. Jaz sem metlico kar med rokami vrtela (napitek se bo spenil, kar je prav); lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.

Pomembno pri omleti je, da čimbolj bomo napitek mešali, tem bolj bo omleta mehka. V posodo počasi dodajam moko ter vinski kamen, cimet. Vse skupaj še vedno mešam kar nekaj časa, da je masa res penasta.

V ponev dam malo kokosovega olja oz. olja za peko, kamor vlijem pripravljeno maso. Na omleti se bodo začeli delati mehurčki, kar pomeni, da se počasi peče. Omleto pecite res počasi, na srednji temperaturi. Ko je omleta zgoraj že skoraj pečena (to traja cca. 5-7 minut) jo z obračalko obrnem (omleta je zelo mehka zato jo previdno obrnite) in pustim, da se še malo peče. Omleto prestavim na krožnik.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Prilogo iz jabolk pripravim tako, da ga (najprej ga seveda operem) prerežem na pol, ga izkoščičim ter ga narežem na kocke. Če imate domače jabolko, lupljenje ni potrebno.

V posodo dam olje ali kokosovo olje za peko ter na njem popečem narezana jabolka. Z žlico jih malo pomešam. Dodam še malo cimeta ter vanilije v prahu. Jabolka pražim toliko časa, da postanejo malo mehkejša (5-7minut).

K cimetovi omleti odlično paše tudi drugo sadje, jaz velikokrat dodam borovnice (lahko tudi zamrznjene, ki jih pred tem samo odtalim in potresem po omleti) in mleti kokos.

In zajtrk je na mizi, mehka cimetova omleta z jabolki.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

veganstvo vegetarijanstvo sladkanje sladica zdrava prehrana
Morda te zanima tudi:

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.