KUHALNICA: Odličen čičerikin namaz

Odličen čičerikin namaz ali humus je narejen iz čičerike, soka limone in olivnega olja. Primeren je tudi za vegane. Zelo lepo se prilega na rženem kruhu, lahko pa iz njega naredite tudi polpete.
Pripravite okusen čičerikin namaz. (foto: OblizniPrste.si)
Pripravite okusen čičerikin namaz. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Namaz si lahko pospravite v posodico, ki jo imate v hladilniku. Zjutraj pa namažete na kruh. Ponudite ga gostom kot predjed na hrustljavih kruhkih.

Sestavine za odličen čičerikin namaz:
100 g čičerike (ali 200 g že kuhane čičerike)
1 žlica olivnega olja
sol z začimbami
pol limone
1 žlička zmletega peteršilja
1 strok česna
2 dl vode

Kako pripravim odličen čičerikin namaz:
Čičeriko obvezno čez noč namočim v vodi.

Naslednji dan odlijem vodo, stresem čičeriko v ekonom lonec in dolijem novo vodo. Čičeriko kuham 1 uro. Če se vam mudi ali če ste jo pozabili namočiti lahko kupite tudi že skuhano čičeriko.

Skuhano čičeriko, česen in olivno olje dam v palični mešalnik ter zmeljem.

Namazu dodam še sok polovice limone, peteršilj ter posolim.

Namaz pospravim v posodo, ki jo imam v hladilniku.

Pomembno
Čičeriko je potrebno čez noč namočiti, s tem tudi skrajšate čas kuhanja. Najhitreje se skuha v ekonom loncu.

Čičerikim namaz je odličen za zajtrk na rženem kruhu. Dober tek!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.