Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripraviti slastno "Ferrero rocher" rolado. Navdušeni boste nad okusom.
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

6 jajc (ločiti)
10 dkg sladkorja
ščep soli
2.5 dkg (25 gr) kakava v prahu
2 žlici gustina
18 dkg čokolade z nad 50 % kakava (stopiti)
2 žlici vroče vode

Izdelava po naslednjem vrstnem redu:

Najprej si pripravite nizek pekač od pečice širine 50 cm (s peki papirjem).

Stepite beljake s ščepcem soli, da bo sneg bolj čvrst (postavite ga v hladilnik).

Zmiksajte rumenjake in sladkor, da se zgostijo (daljše miksanje).

Pridajte skupaj presejan kakav z gustinom, stopljeno čokolado in miksajte, da se poveže.

Dodajte 2 žlici vroče vode.

Delati morate hitro, ker se čokolada hitro trdi (da si ne bi privoščili vmes kakšne "čik pauze").

Na koncu dodajte sneg, najprej 2 žlici, da zmehčate maso, nato nežno preostali sneg.

Vlijte na peki in enakomerno pogladite z lopatko.

Peka v navadni predogreti pečici, na 180 stopinj, točno 13 minut.

Pečen biskvit posipajte s kakavom v prahu in s peki papirjem vred, potegnite na mokro kuhinjsko serveto ter pazljivo zvijte (s papirjem).

Nato vse skupaj pokrijte (zavijte) v mokro krpo in ohladite.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Krema:

25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg nutelle
10 dkg praženih, olupljenih, grobo sesekljanih lešnikov (orehov).

Mascarpone in nutello premiksate, namažete hladen biskvit.

Potrosite lešnike po kremi in zrolate s pomočjo papirja v rolado.

Lahko pa lešnike zamešate tudi v kremo.

Rolado postavite v hladilnik, ta čas ko delate glazuro.

Glazura:

15 dkg čokolade za kuhanje in
2.5 dkg (25 gr) masla stopiti in premazati rolado.

5 dkg sesekljanih, praženih, olupljenih lešnikov (orehov) potrositi po glazuri.

Pripis: rolada vam bo ob zvijanju malo pokala, vendar brez panike, to boste vse zakrili s čokolado in lešniki.

Naj se sladko razvajanje prične.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.