KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se mleku in mlečnim izdelkom izogibam, jih nadomeščam z veganskimi namazi, ki so odlični, hitro jih pripravimo, poleg tega pa lahko, če ga naredimo preveč, zamrznemo in uporabimo ob drugi priložnosti. Vanj lahko vmešamo naše najljubše začimbe in ga naredimo točno takšnega, kot nam je najbolj všeč.
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Veganski namaz pripravimo iz zelišč in oreščkov. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za večjo skledico potrebujemo:
150g indijskih oreščkov*
Sveže iztisnjen sok 1 do 1 ½ limone*
2 ščepca nerafinirane roza himalajske soli (ali po okusu)
1 žlico olja zemeljskih mandljev* (ali kakšnega drugega hladno stiskanega)
2 žlički pivskega kvasa*
1 česnov strok*
In vaša najljubša zelišča (drobnjak, česen, čemaž, rožmarin, rdeča paprika v prahu,…)*
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Indijske oreščke namakamo najmanj tri ure. Nato jih v sekljalniku zmeljemo skupaj s oljem in limoninim sokom. Zmes mora biti kremasta in gladka. Dodamo še sol, česen, pivski kvas in dobro zmeljemo. Nato pridejo na vrsto zelišča. Jaz sem razdelila namaz na dva dela. V enega sem dodala drobnjak (česnov in navaden), v drugega sladko rdečo papriko v prahu.

V tako pripravljen namaz lahko namakate narezano svežo zelenjavo, ali ga namažete na razne krekerje, kruh, …

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...

Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in o...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.