KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, kremasta tekstura s hrustljavo čokolado in pridihom kokosa in pistacije. Če to ni zmagovalna kombinacija!
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za 8 »bombonov« potrebujemo:

8 presnih medjool datljev*

Kokosova krema:
40g presnega kokosovega masla*
20g presnega kokosovega olja*
7g presne pistacije*
5ml presnega agavinega sirupa*

Čokoladni preliv:
30g presnega kakavovega masla* (lahko nadomestite s presnim kokosovim maslom, vendar se na sobni temperaturi prej stopi)
5ml presnega agavinega sirupa* (lahko tudi izpustite, saj so datlji sami po sebi dovolj sladki)
30g presnega kakava v prahu*

Datlje zarežete po vrhu in odstranite koščice.
 

Pripravite kokosovo kremo tako, da nad paro stopite kokosovo maslo in kokosovo olje. Nato dodate agavin sirup in na koščke narezano pistacijo. Počakate nekaj minut, da se krema začne malo gostiti. Datlje lahko za ta čas postavite v hladilnik, saj se bo v mrzlih, krema prej strdila. Ko je krema primerne teksture, jo z žličko vstavite v datlje, kje rje bila prej koščica. Tako nadevane datlje postavite v zamrzovalnik, med tem pa pripravite čokoladni preliv. Nad paro stopite kakavovo maslo in dodajte še kokosovo olje. Ko sta oba stopljena, dodajte še kakav v prahi in agavin sirup. Dobro premešajte, saj ne sme biti nobene grudice. V tako pripravljen preliv pomakajte ohlajene napolnjene datlje in jih polagajte na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavite za nekaj minut v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolado strdi. Postrežete jih lahko takoj, če pa želite bolj kremasto teksturo, pa jih pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se malo zmehčajo.


Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.