KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho iz buče bodo pojedli celo tisti, ki ne marajo juh. Uporabite lahko hokaido ali muškatno bučo, lahko pa tudi masleno.
Kremna juha iz buče (foto: OblizniPrste.si)
Kremna juha iz buče (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kremna juha iz buče – sestavine:
• 1 hokaido buča (lahko tudi muškatna ali maslena)
• 2 srednje velika krompirja
• čebula
• 2 stroka češna
• liter jušne osnove ali vode
• lovorjev list
• sol, poper,
• muškatni orešček
• rdeča sladka paprika v prahu
• bučno olje
• smetana (po želji)
 
 
Kremna juha iz buče – postopek:
Narežemo čebulo in nasekljamo česen.

Bučo razpolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na manjše koščke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na koščke.

Začnemo s praženjem čebule.

Po minuti praženja dodamo bučo in česen ter nadaljujemo s praženjem dobrih 10 minut, da se buča malenkost omehča.

Prilijemo liter jušne osnove ali vodo. Dodamo na koščke narezan krompir. Solimo, popramo, dodamo ščep sladke paprike, nastrgamo muškatni orešček in dodamo lovorjev list.

Na zmerni temperaturi kuhamo dobre pol ure. Ko je juha kuhana, jo odstavimo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gostejšo kremno juho. Če želimo, da je juha še bolj kremna, dodamo žlico smetane in dobro premešamo. Zavremo in odstavimo.

Kremno juho iz buče prelijemo z nekaj kapljicami bučnega olja. Če imate pri roki pražena bučna semena, jih lahko nekaj potrosite po juhi in postrežete.

Kremno juho iz buče lahko pripravimo tudi brez krompirja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.