KUHALNICA: Slastna škotska jajca

Če jajca oblečemo z mesno maso, jih paniramo in hrustljavo ocvremo, dobimo zelo nasitna jajca, tako imenovana slastna škotska jajca.
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pri nas se ponavadi znajdejo na meniju ob praznikih. Še tako zahteven jedec bo segel po njih, ker imajo slasten videz in ker navdušijo z okusom. Idealna so tudi za družbo ob kozarcu piva. Pri nas vedno zmagajo.

 

Sestavine za 10 škotskih jajc:

  • 1 kg mletega mesa
  • 2 rezini belega kruha (brez skorje)
  • 0,5 dl mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica domače suhe vegete
  • sol po okusu
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 1/4 žličke kosmičev suhega čilija
  • 1/4 žličke cury
  • žlica svežega nasekljanega peteršilja
  • 10 jajc + 2 jajci za paniranje
  • moka za paniranje
  • krušne drobtine za paniranje
  • 1/2 l olja za cvrtje

 

Postopek za slastna škotska jajca:

1) Kruhovim rezinam odstranimo skorjo in kruhovo sredico namočimo v mleku. Ko se kruh popolnoma navlaži, dodamo meso in vse začimbe ter vse skupaj temeljito pregnetemo.

2) Jajca skuhamo in olupimo. Ko se jajca ohladijo, vsako povaljamo v moki.

3) Mesno maso razdelimo na 10 kosov teže cca. 110 g. Kupček mesa sploščimo v večjo pleskavico, na sredino damo jajce in ga oblečemo v mesno maso. Postopek ponovimo še z ostalimi jajci.

4) Nastavimo si 3 posodice za paniranje: v prvo nasujemo moko, v drugi stepemo 2 jajci + 2 žlici vode, v tretjo nasujemo krušne drobtine. Jajca spaniramo.

5) V posodo nalijemo toliko olja, da bodo jajca do polovice v olju. Ko je olje dovolj vroče, na srednji temperaturi ocvremo jajca cca. 8 minut, 4 minute na eni strani in 4 minute na drugi strani.

Slasten tek!

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Miklavževi mehki parklji (krampusi)

Začel se je veseli december in z njim prvi od treh dobr...

Recept: Praznična goveja juha in zdrobovi žličniki

Govejo juho skuhamo skoraj vsako nedeljo, pa mogoče še ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Živila, ki urejajo prebavo in čistijo črevesje

Če imate neurejeno prebavo, kljub zdravemu načinu prehr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Visoko predelana hrana povzroča enako odvisnost kot alkohol

Radi uživate sladkarije, slane prigrizke in podobno vis...

REPINEC: deluje kot prebiotik, razstruplja jetra in rešuje težave s kožo (+uporaba)

Repinec je dvoletna rastlina, ki jo najlažje prepoznamo...

Recept: Jota s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Prihaja 25. Slovenski festival vin!

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ...

"Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!"

Čebelarska zveza Slovenije je leta 2007 ustanovila Mede...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.