KUHALNICA: Slastna škotska jajca

Če jajca oblečemo z mesno maso, jih paniramo in hrustljavo ocvremo, dobimo zelo nasitna jajca, tako imenovana slastna škotska jajca.
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pri nas se ponavadi znajdejo na meniju ob praznikih. Še tako zahteven jedec bo segel po njih, ker imajo slasten videz in ker navdušijo z okusom. Idealna so tudi za družbo ob kozarcu piva. Pri nas vedno zmagajo.

 

Sestavine za 10 škotskih jajc:

  • 1 kg mletega mesa
  • 2 rezini belega kruha (brez skorje)
  • 0,5 dl mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica domače suhe vegete
  • sol po okusu
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 1/4 žličke kosmičev suhega čilija
  • 1/4 žličke cury
  • žlica svežega nasekljanega peteršilja
  • 10 jajc + 2 jajci za paniranje
  • moka za paniranje
  • krušne drobtine za paniranje
  • 1/2 l olja za cvrtje

 

Postopek za slastna škotska jajca:

1) Kruhovim rezinam odstranimo skorjo in kruhovo sredico namočimo v mleku. Ko se kruh popolnoma navlaži, dodamo meso in vse začimbe ter vse skupaj temeljito pregnetemo.

2) Jajca skuhamo in olupimo. Ko se jajca ohladijo, vsako povaljamo v moki.

3) Mesno maso razdelimo na 10 kosov teže cca. 110 g. Kupček mesa sploščimo v večjo pleskavico, na sredino damo jajce in ga oblečemo v mesno maso. Postopek ponovimo še z ostalimi jajci.

4) Nastavimo si 3 posodice za paniranje: v prvo nasujemo moko, v drugi stepemo 2 jajci + 2 žlici vode, v tretjo nasujemo krušne drobtine. Jajca spaniramo.

5) V posodo nalijemo toliko olja, da bodo jajca do polovice v olju. Ko je olje dovolj vroče, na srednji temperaturi ocvremo jajca cca. 8 minut, 4 minute na eni strani in 4 minute na drugi strani.

Slasten tek!

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 nenavadne zdravilne rastline, ki lajšajo simptome menopavze (iz raziskave)

Vročinski oblivi, potenje, razdražljivost, spremembe ra...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.