Kaj storiti, da bo mokro čiščenje še boljše?

Odkar so pridobili sposobnost brisanja tal z vlažno krpo, so priljubljeni robotski sesalniki iRobot Roomba postali še boljši domači pomočniki. Da pa bodo tla vedno v najboljši formi, morate upoštevati pravila pomivanja. Jih že poznate?
Roomba Combo
Roomba Combo
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prvo in najpomembnejše je, da ne brišete tal, ki jim vlaga lahko škodi. Težav ne predstavljajo samo preproge. Na tleh se najde še marsikaj, za kar je bolje, da se temu vlažna krpa na daleč izogne. To ne pomeni, da kombinirani roboti niso uporabni. Ravno nasprotno. Dokler je vsaj delček stanovanja primeren za brisanje, so še kako koristni.

Da pa bi preprečili morebitne težave, je dovolj v aplikaciji iRobot označiti površine, ki jih robot ne sme brisati (funkcija No Mop Cone) in ta bo omejitev v celoti upošteval. Še posebej vas bodo razveselili modeli Roomba Combo j7 in j9 z inovativnim položajem krpe. So edini, ki krpo dvignejo na hrbet, kjer je daleč od tal. Noben kombiniran robot ne nudi tolikšne popolnosti. Inovativna rešitev obenem dovoli, da je krpa ves čas nameščena na robotu, ki je vedno pripravljen in obenem ne zahteva veliko posegov. Pametna postaja modela Roomba Combo J9+ povsem samodejno in po potrebi napolni posodo s tekočino, da vam tega ni treba početi ročno.

V družini Roomba Combo J so odlični roboti, sposobni izogibanja stvarem na tleh, ki bodo brez kančka dvoma zadostili potrebam celo najbolj zahtevnih. A to še zdaleč niso edine kombinirane naprave iRobot. Na voljo je še vrsta modelov, ki uporabljajo drugačno rešitev od dviga krpe. Zanje je značilno, da kadar želite, da robot briše tla, običajni košek za smeti zamenjate s koškom, v katerem je posoda za vodo in krpa na nosilcu pod njim. Prednosti takšnega pristopa so kot na dlani. Nikakršnih kompromisov glede prostornosti koška, kadar želimo, da robot samo sesa. Od zmogljivosti modela je odvisno, česa vsega je sposoben in kakšne funkcije so omogočene v aplikaciji.

Najbolj »preprost« Roomba Combo i5 je na primer primernejši za brisanje posameznih sob, ko ste doma, čeprav zlahka opravi tudi s celim stanovanjem, medtem ko Roomba Combo i8+ nudi več avtonomije in funkcij v aplikaciji. Logika uporabe teh robotov je lahko takšna. Čez teden, ko nimate časa, da bi polnili posodo za vodo in praznili košek za smeti, ga opremite z velikim in pustite, da samo sesa, bodisi po prej nastavljenem urniku ali na zahtevo. Ko imate čas, zamenjate košek in robota pošljete, da hkrati sesa in briše. Potem tega ostranite, odtočite odvečno vodo, operite in posušite krpo ter vrnite večji košek, da je robot spet pripravljen na sesanje v naslednjih dneh. V kombinaciji s samodejnim praznjenjem s primerno polnilno postajo (to imajo modeli označeni z znakom »+« v imenu), o vzdrževanju robota ni treba razmišljati do 60 dni.

Tako kot v primeru sesanja, je tudi za brisanje tal boljše, če tla na čiščenje vsaj malo pripravimo. Ne bo odveč, da poberete, kar na tla ne sodi, premaknete stole pod mizo in odmaknete večje predmete, če menite, da robotu zastirajo pot. Pri mokrem čiščenju morate še upoštevati, da krpa pri nobenem ne seže do roba ohišja, zato tam ostaja pas, ki ga ne doseže. Tega ni odveč občasno ročno pobrisati, če menite, da je treba. Bo pa robot to površino brez težav posesal, saj je temu namenjena stranska metlica.

Ne glede na izredne zmogljivosti kombiniranih robotov iRobot, ki niso nikdar pod vprašajem, pa mokro čiščenje zahteva nekoliko več vzdrževanja, kot ga zahteva zgolj sesanje. Krpe sicer ni treba vsakič oprati, kot to na primer počnemo med ročnim pomivanjem tal, razen v primerih, ko so tla pogosteje umazana. Ko po stanovanju radi hodite v čevljih oziroma po vrnitvi s sprehoda ne obrišete tačk ljubljenčka. Krpe robota ni treba ožeti, saj samodejno dozira natančno toliko vode, kot jo je za optimalno brisanje potrebno. Pri modelih Roomba Combo j7 in j9 lahko v aplikaciji celo za vsako sobo posebej določimo, koliko vode naj robot tam porabi. Ne premalo in predvsem ne preveč, da ne bi na tleh nastajale lužice.

Kombinirani roboti, ki znajo sočasno sesati in brisati, brez dvoma izboljšajo čistočo vsakega stanovanja. V ponudbi podjetja iRobot boste nedvomno našli model, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam. Upoštevajte, da mokro čiščenje zahteva nekaj več vzdrževalnih posegov v robota kot sesanje. A ko te malenkosti obvladate, se bo izkazalo kot nadvse koristno. Še posebej, če imate domačega ljubljenčka ali majhne otroke, ki jim je vseeno, kako umazano tačke ali noge imajo, ko se vrnejo domov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Roomba Combo iRobot
Morda te zanima tudi:

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Za tako malo denarja ne boste našli boljšega

Ponudba robotskih sesalnikov mora biti pestra, saj nima...

Teden dni do čistega in brezskrbnega doma

Vas ob misli na spomladansko čiščenje stisne ob srcu? N...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.12. do 10.12. (piše priznana astrologinja)

Za vikend bo Luna prehajala strastnega škorpijona, zato...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

Barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono

Ste že slišali za barvanje velikonočnih pirhov s sodo b...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.