Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene in osvežilne. Če jih pripravljamo v poletnem času, pa se izognemo tudi peki v pečici.
Krema v kozarčkih. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krema v kozarčkih. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za 15 kozarčkov po 100 ml:
2,5 dcl sladke smetane za stepanje (ne rastlinske)
10 dkg bele čokolade (kuverture)
25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg kremnega sirčka
Sestavine za sadni pire :
40 dkg malin ali jagod (sveže ali zamrznjene
3 žlice sladkorja (ali po želji)
sok od 1/2 limone

Sestavine za podlogo:
Biskvit (izkrožen z modelčkom za piškote)
ali zdrobljeni oreo piškoti)
Sestavine za dekoracijo :
12 do 15 dkg svežih malin
vršički mete (melise)

Izdelava:
Najprej naredimo sadni pire. Malinam dodamo sladkor in limonin sok, pokuhamo, da se zgosti, premiksamo s paličnim mešalnikom in jih precedimo čez cedilo, da dobimo gladek pire, ki ga dobro ohladimo.
Smetano segrejemo do vrenja, vsaj enkrat jo vmes premešamo, odstavimo in dodamo na kocke nalomljeno belo čokolado, počakamo minuto, nato pričnemo mešati z žlico, toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko maso, ki jo ohladimo, najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku vsaj kakšno uro. Sledi stepanje z električnim stepalcem. Ko se prične gostiti, dodamo mascarpone in kremni sirček (lahko pa količino kremnega sirčka nadomestite tudi samo z mascarponejem) ter na hitro stepete do čvrste kreme.

Sestavljanje:
Na dno kozarčka date biskvit ali ga pokrijete z drobljenimi piškoti, nabrizgate belo kremo, dodate pire malin, zopet belo kremo in na koncu sledi dekoracija s svežimi malinami in vršičkom sveže mete ali melise.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Metka Klevišar: MUCA JI POLEPŠA ŽIVLJENJE

Sama nisem nikoli imela niti mačke, niti psa, tako da š...

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra pri...

Metka Klevišar: DOBRO SE JE NAUČITI VČASIH REČI TUDI "NE"

Pred dnevi je je znanka, ki je zelo ljubezniva in je tu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.