Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene in osvežilne. Če jih pripravljamo v poletnem času, pa se izognemo tudi peki v pečici.
Krema v kozarčkih. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krema v kozarčkih. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za 15 kozarčkov po 100 ml:
2,5 dcl sladke smetane za stepanje (ne rastlinske)
10 dkg bele čokolade (kuverture)
25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg kremnega sirčka
Sestavine za sadni pire :
40 dkg malin ali jagod (sveže ali zamrznjene
3 žlice sladkorja (ali po želji)
sok od 1/2 limone

Sestavine za podlogo:
Biskvit (izkrožen z modelčkom za piškote)
ali zdrobljeni oreo piškoti)
Sestavine za dekoracijo :
12 do 15 dkg svežih malin
vršički mete (melise)

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Izdelava:
Najprej naredimo sadni pire. Malinam dodamo sladkor in limonin sok, pokuhamo, da se zgosti, premiksamo s paličnim mešalnikom in jih precedimo čez cedilo, da dobimo gladek pire, ki ga dobro ohladimo.
Smetano segrejemo do vrenja, vsaj enkrat jo vmes premešamo, odstavimo in dodamo na kocke nalomljeno belo čokolado, počakamo minuto, nato pričnemo mešati z žlico, toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko maso, ki jo ohladimo, najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku vsaj kakšno uro. Sledi stepanje z električnim stepalcem. Ko se prične gostiti, dodamo mascarpone in kremni sirček (lahko pa količino kremnega sirčka nadomestite tudi samo z mascarponejem) ter na hitro stepete do čvrste kreme.

Sestavljanje:
Na dno kozarčka date biskvit ali ga pokrijete z drobljenimi piškoti, nabrizgate belo kremo, dodate pire malin, zopet belo kremo in na koncu sledi dekoracija s svežimi malinami in vršičkom sveže mete ali melise.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti
Morda te zanima tudi:

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Belokranjska pogača

Jožica predstavlja originalni zaščiteni recept za Belok...

8 sobnih rastlin, ki bodo odlično uspevale v kuhinji

Želite svojo kuhinjo popestriti s sobnimi rastlinami, v...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.