Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odlična ideja za okusno kosilo.
Polnjene paprike v pečici (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Polnjene paprike v pečici (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za 4 osebe potrebujete...

Sestavine:
40 dkg mletega mesa
10 dkg riža
6 - 7 lepih paprik babur
2 jajci
1 žlička sesekljanega petršilja+drobnjaka
ščep majarona
1 čebula+ 3 šalotke
2 stroka (zrna) česna
2 žlici olja
3 dcl čiste goveje jušne osnove
sol in ščep vegete

Za omako:
4 večji paradižniki (dobro zreli)
2 čajni žlički sladkorja
1 zvrhana žlica moke
1 do 2 žlici olja
2 do 3 listi stebelne zelene (po želji)
2 stroka (zrna) česna
sol in poper

Izdelava:
Riž skuham v rahlo osoljeni vodi,približno 10 minut (napol kuhan).
Medtem sesekljam čebulo in jo na 2 -eh žlicah olja prepražim do zlato rumene barve,dodam sesekljana česen in petršilj,premešam, ko česen zadiši,prilijem lonček čiste jušne osnove (osnovo dobite, če kuhate juho,si prihranite ali pa jo sproti naredite iz 1 goveje kocke),dobro premešam in še čisto malo pokuham.Nato zadevo precedim - pozor,nič ne zavržem!!!

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

Sedaj zmešam napol kuhan odcejen riž,prepraženo in precejeno čebulo ter meso in 1/2 dcl precejene jušne osnove.Dodam jajci,solim,popram,posipam s ščepom vegete in majarona ter dobro premešam,da dobim fino kremasto maso.

Paprike prerežem po dolžini na polovice in jih očistim.
Napolnim jih z mešanico riža in mesa ter položim v globlji pekač in dolijem preostalo precejeno jušno osnovo,( če osnove ni zadosti,dodajte do 1 dcl vode),po želji dodam še liste zelene.
Pekač dobro pokrijem z alu folijo in pečem 45 do 50 minut na 190 stopinjah (pečico si prej segrejem).

Med peko paprike naredim omako:
V vok dam 2 žlici olja,2 mali žlički sladkorja in 1 zvrhano žlico moke,popražim na rumeno in v to vsipam 4 dobro zrele in na kocke narezane paradižnike ter 1/2 na kocke narezane sveže paprike, premešam in počakam, da zelenjava prične spuščati tekočino, šele sedaj prilijem 1 dcl vode.Vse dobro pokuham, da se zelenjava razkuha, okusi pa med seboj temeljito povežejo.Solim, popram, dodam 2 stroka (zrna) sesekljanega česna in čisto malo šetraja (lahko tudi bazilike ali rožmarina).

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Ker hočem imeti gladko omako,jo precedim skozi cedilo z večjimi odprtinami.

Pečene paprike prilijem z omako in pokrijem z alu folijo ter pečem še nadaljnih 20 minut.

Želim vam dobro pripravo, če se je boste lotili.
Trud bo vsekakor poplačan.
Pozdrav iz Jožičine kuhinje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Polnjene paprike v pečici Recept Kosilo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.