Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom. Pa dober tek!
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Potrebujete:

250 g pasirane zamrznjene špinače
130 g polnozrnate pirine moke
250 ml mleka
1 jajce
250 g pasirane skute
sol in poper
150 g narezanega dimljenega lososa

Špinačo odtajamo in jo zmešamo z enim jajcem, mlekom in pirino moko. Pripravimo gladko in gosto maso, malo gostejšo kot jo pripravimo za navadne palačinke.

V namaščeni ponvi nato spečemo palačinke, na vsaki strani jih pečemo po dve minuti. Pečene špinačne palačinke odlagamo na krožnik, ki ga nato pokrijemo, da ostanejo tople. 

Pasirano skuto začinimo s poprom in soljo, ter dobro premešamo. Dodamo drobno sesekljan drobnjak ali peteršilj, v skuto se lepo podajo tudi krebuljica, koper in bazilika. 

Vsako palačinko posebej namažemo z začinjeno skuto in obložimo s kosi dimljenega lososa. Palačinke zvijemo in jih takoj postrežemo. 

PREBERITE TUDI: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Palačinke z lososom
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.