Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhinje...
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

5 beljakov
3/4 lončka sladkorja (merica je jogurtov lonček 180 gr)
2 vanili sladkorja
10 dkg nasekljanih orehov
mleti cimet (po želji)

Nadev:

2 dcl sladke smetane za stepanje
sadje po želji ( banane, jagode, kivi...sveže ali zamrznjeno)

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: srčki za posebne priložnosti

Izdelava:

Najprej pričnite stepati beljake, ko se pričnejo peniti, postopoma dodajajte med stepanjem sladkor, stepite v fino čvrst sneg. Zmes zlijte na peki papir v nizek pekač, enakomerno poravnajte, posipajte celo površino z vanili sladkorjem in nasekljanimi orehi, (po želji pa še s cimetom). Pecite na 180 stopinj (navadna predogreta pečica) / 10 do 15 minut. Vzamite iz pečice, pustite v pekaču, pokrijte s krpo in počakajte, da se ohladi. Hladno s pomočjo drugega pekača previdno obrnite na krpo tako, da bodo orehi na spodnji strani. Papir previdno odstranite. Premažite s stepeno smetano, nanjo zložite narezano sveže sadje (če boste uporabljali zamrznjenega, ga prej z žlico sladkorja in malo žličko gustina na hitro pokuhajte in ohladite, uporabite pa le kose brez tekočine). Previdno zvijte v rolado.
Nekaj časa naj počaka na hladnem, da se lepše reže.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.