Ideje za kosilo: Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Preverite jedilnik za kosilo!
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jedilnik za današnje kosilo:

Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Špinačna juha
10 dag zamrznjene špinače
sol in poper
2 stroka česna
2 žlici olja
2 žlici moke
5 dl mleka
pope
5 dl vode

V ponev damo olje, ko se segreje, dodamo moko in mešamo, da malo zarumeni. Zalijemo s hladnim mlekom in vodo, ter mešamo, Dodamo špinačo in strt česen.

Ob mešanju naj vre nekaj minut. solimo in popramo. Juho lahko pripravimo tudi iz sveže špinače ali blitve, ki ju prej skuhamo in zmiksamo.

Zrezki v naravni omaki
60 dag govejega mesa
2 žlici olja
sol in poper
1 žlica moke
5 žlic juhe

Meso operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na štiri zrezke. Ob robovih jih plitvo zarežemo, da se na vročini ne vihajo. Rahlo jih potolčemo na mokri deski, da se vlakna zrahljajo. Posolimo, popramo in povaljamo v moki. Na vroči maščobi zrezke opečemo najprej na eni strani in nato še na drugi.

Opečene zrezke zalijemo z juho in jih počasi dušimo, da se zmehčajo. Dolijemo še nekaj žlic juhe, da dobimo omako, s katero prelijemo zrezke in krompir.

Krompir s peteršiljem
1 kg krompirja
voda za kuhanje
sol
svež peteršilj

Krompir operemo, olupimo in narežemo na večje kose. Skuhamo ga v slani vodi, z dodatkom sesekljanega peteršilja.

Kuhan krompir odcedimo, ga položimo k zrezkom in polijemo z omako. 

Kumarična solata
3 velike mlade kumare
1 čebula
3 stroki česna
sol in poper
kumina
kis
bučno olje

Mlade kumare nastrgamo na kolobarje, če so starejše, jih olupimo. Primešamo sesekljano čebulo, strt česen in vse druge začimbe. Prelijemo s kisom in bučnim oljem, premešamo in takoj ponudimo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kosilo Ideje za kosilo Recept za kosilo
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.