Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi skriva bogastvo vitaminov in mineralov. Odlikuje jo njena prilagodljivost, saj lahko v njej najdete najrazličnejšo sezonsko zelenjavo, kar pomeni, da je vsak lonček te juhe zgodba zase.
Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov. (Foto: Karmen Valant)
Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za zelenjavno mineštro:

2 žlici oljčnega olja
1 čebula, sesekljana
2 korenčka, narezana na kocke
2 stebla zelene, narezani
3 stroke česna, nasekljani
400 g paradižnika v konzervi, nasekljanega 
1 l zelenjavne jušne osnove 
Sezonska zelenjava po izbiri (npr. bučke, špinača, brokoli)
Sol, poper, začimbe (npr. timijan, rožmarin)

Preberite tudi: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Recept za zelenjavno mineštro po korakih:

1. V velikem loncu segrejte oljčno olje in na njem posteklenite čebulo. Dodajte korenček in zeleno, pražite nekaj minut.

2. Dodajte česen in pražite še minuto, da zadiši. Vmešajte paradižnik in kratko prepražite.

3. Prilijte jušno osnovo in dodajte izbrano zelenjavo. Začinite po okusu. Kuhajte, dokler zelenjava ni mehka.

Izkušeni kuharji lahko eksperimentirajo z dodajanjem različnih vrst zelenjave ali celo svežih zelišč na koncu kuhanja za dodaten okus.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Zelenjavna mineštra Kuhanje
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.