Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo? Karmen Valant | 8.6.2025
Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom, najpogosteje jed pripravljamo s svinjskim mesom, govedino ali mlado teletino. V tem receptu bomo jedi dodali sveže paradižnike in kislo smetano. V boranjo lahko po želji dodamo tudi krompir, zeleno ali rdečo papriko in seveda začimbe po okusu.  

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem Karmen Valant | 19.5.2025
Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdušila vse ljubitelje sivke in limone.  

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet? Karmen Valant | 17.5.2025
Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poznamo veliko receptov, običajno oluščen ječmen kombiniramo s fižolom, krompirjem in drugo zelenjavo.  

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Kako pripravimo najboljšo mučkalico? Karmen Valant | 17.5.2025
Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razumemo kot mešati ali mečkati. Za pripravo mučkalice se pogosto porabijo ostanki mesa z žara, ki ga pripravimo skupaj z zelenjavo. Od kje točno prihaja prvotni recept je malo nejasno, viri najpogosteje omenjajo okolico Leskovaca.  

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)? Karmen Valant | 8.5.2025
Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in sicer recept za ragu stroganov. Recept za ragu stroganov sem našla v nekoliko starejši kuharski knjigi Karapandža, kjer je jed poimenovana ragu stroganov.  

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom Karmen Valant | 5.5.2025
Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ki jo lahko nadomestimo s kakšno drugo zelenjavo. V receptu lahko uporabimo svež paradižnik in svežo špinačo, prav tako dobra pa bo zamrznjena špinača.  

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki Karmen Valant | 6.1.2025
Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrežemo jih s praženim krompirjem in solato.  

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica Karmen Valant | 27.12.2024
Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo postavimo nepogrešljivo tradicionalno orehovo potico. Poleg orehove potice pa lahko tokrat goste presenetimo z okusno skutino potico. Pripravimo jo lahko iz bele moke, ajdove, koruzne in celo ržene ali polnozrnate moke. Tokrat bomo posebno poslastico za najdaljšo noč v letu pripravili iz kombinacije bele in koruzne moke.  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.