Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki Karmen Valant | 16.4.2024
Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosilo! Za pripravo omak za zrezke seveda poznamo veliko receptov, danes se bomo posvetili pripravi čebulne omake. Goveje zrezke v okusni omaki postrežemo s pire krompirjem, zraven se poda skleda sezonske solate.  

Recept za najboljšo pastirsko pito

Recept za najboljšo pastirsko pito Karmen Valant | 15.4.2024
Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko pito, ki vas bo popolnoma očarala? V tem članku vam bomo predstavili recept za najboljšo pastirsko pito, ki vam bo pričarala okusno kulinarično doživetje.  

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako Karmen Valant | 6.4.2024
Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (na smučiščih) pri naših sosedih. Cmoke najpogosteje napolnijo s slivovo marmelado in jih potresejo s sladkorjem v prah ali mletim makom. Pogosto cmoke postrežejo z vaniljevo kremo, tako jih bomo danes pripravili tudi mi.  

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo Karmen Valant | 4.4.2024
Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjsko pečenko s krompirjem in zelenjavo. Pa dober tek!  

Barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono

Barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono Karmen Valant | 1.4.2024
Ste že slišali za barvanje velikonočnih pirhov s sodo bikarbono? Ne? Potem je zdaj pravi čas, da spoznate majhne skrivnosti te zanimive tehnike. V tem članku vam bomo razkrili korake, kako ustvariti čudovite pirhe s sodo bikarbono in kako pripraviti naravno barvno mešanico. Pripravite se na ustvarjanje, ki bo navdušilo tako otroke kot odrasle!  

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Potica – kako spečemo najboljšo potico? Karmen Valant | 30.3.2024
Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, to je pekač potičnik izdelan iz žgane gline, porcelana ali kakšnega drugega materiala. Receptov za potico je veliko, tukaj bom predstavila recept za osnovno testo in za nadev. Čeprav pečemo potico običajno ob posebnih priložnostih, jo lahko postrežemo tudi pri nedeljskem kosilu.  

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom Karmen Valant | 30.3.2024
Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi, ki pa so žal za tudi težke za našo prebavo. Da malo olajšamo težave zaradi obilne hrane, k jedem ponudimo hren. Hren ima v velikonočni simboliki različne pomene. V nekaterih delih Slovenije, dodajo celo korenino hrena v košaro, ki jo nesejo k žegnu.  

Recepti: Velikonočno pecivo

Recepti: Velikonočno pecivo Karmen Valant | 29.3.2024
Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonočnih jedi. Glavne dobrote so seveda prekajena šunka, klobase, trdo kuhana jajca, nariban hren in seveda orehova potica. Za Veliko noč pa seveda lahko spečemo tudi različna peciva, ki se jih bodo najbolj razveselili otroci.  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.