Kraljica med poticami je potica z ocvirki in čemažem

Priprava dobre potice zahteva namreč kar nekaj časa, spretnosti in pa tudi ljubezni. Na sobotnem dogodku Mojster potice – Fala kraljice so številni ljubiteljski peki potice dokazali, da jim tega nikakor ne manjka.
Zmagovalke in žirija s Slončkom Fala.
Zmagovalke in žirija s Slončkom Fala.
Zmagovalke in žirija s Slončkom Fala. Božica Bergant z najboljšo potico po oceni obiskovalcev. Nataša Kne z najbolj inovativno potico po oceni žirije. Strokovna žirija - Marlena Skvarča, Janja Štrumbelj in Miriam Kavčič. Vse tekmovalne potice so bile odlične.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Med vsemi dobrotami, pod katerimi se v času velikonočnih praznikov šibijo mize, se marsikdo še posebej razveseli prav potice. Peke te tradicionalne praznične dobrote pa se ne loti čisto vsak, saj ni tako preprosto. Priprava dobre potice zahteva namreč kar nekaj časa, spretnosti in pa tudi ljubezni. Na sobotnem dogodku Mojster potice – Fala kraljice so številni ljubiteljski peki potice dokazali, da jim tega nikakor ne manjka.

S tem se je strinjala tudi strokovna žirija, ko so jo sestavljale mag. Marlena Skvarča, priznana senzorična ocenjevalka živil, Janja Štrumbelj, lastnica blagovne znamke LePotica in prva certificirana proizvajalka slovenske potice ter mag. Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Lesaffre in strastna ljubiteljica peke kvašenega peciva.

 

Zmagovalna kombinacija ocvirkov in čemaža je žirijo »sezula«

Strokovna žirija je morala izmed številnih raznovrstnih potic, med katerimi so bile klasične orehove potice, korenčkova, luštrekova, jabolčna, kokosova, pehtranova potica, potica z ocvirki in porom, izbrati najboljšo in najbolj inovativno potico. Svojo zmagovalko pa so izbrali tudi obiskovalci.

Delo žirije ni bilo lahko, saj so bile vse potice naravnost izvrstne – tako po okusu kot po izgledu, kar sta bila tudi glavna kriterija ocenjevanja. Laskavi naziv Mojstrica Potice – Fala kraljice za najboljšo potico je žirija na koncu podelila Mariji Špitaler, ki je spekla odlično potico z ocvirki in čemažem. »Sploh nimam besed, danes sem bila pa čisto »sezuta«,« je o tem, kako se počuti kot zmagovalka, povedala gospa Marija, ki je vstala že ob 2.00 zjutraj, da je zamesila zmagovalno potico. »Saj ste tudi vi nas »sezuli« s svojo potico,« pa se je na njeno izjavo odzvala strokovna žirija.

 

Prejemnica naziva Mojster potice - Fala kraljice Marija Špitaler z zmagovalno potico.

 

Najbolj inovativno potico je letos po oceni žirije spekla Nataša Kne, ki potico razume kot popotovanje skozi prostor in čas. Vedno jo namreč zanima, kako so potico delali, ko ni bilo teh sestavin, ki jih imamo danes. Tako je nastala tudi potica z nadevom iz pravega kostanja, z rozinami in kumino, ki je prepričala tudi žirijo.

Obiskovalce pa je najbolj navdušila orehova potica izpod rok Božice Bergant, ki je postala najboljša potica po oceni obiskovalcev. Potice je začela peči kot 16-letno dekle, zdaj pa jo poleg vseh praznikov vsako leto za rojstni dan speče tudi možu, ki ima potico celo raje kot torto.

 

Zmagovalke s Slončkom Fala.

 

Zmagovalke so prejele lepe nagrade

Vse tri zmagovalke so se razveselile enoletne naročnine na kuharsko revijo 5 zvezdic. Marija Špitaler je poleg prestižnega naziva Mojster potice – Fala kraljice prejela še 150 EUR, Nataša Kne, ki je postala Mojster oz. mojstrica najbolj inovativne potice, je prejela 100 EUR, glinene potočnice za peko potice pa se je razveselila Božica Bergant, ki je spekla najboljšo potico po izboru zmagovalcev. Prav vse tekmovalke pa so dobile priznanje in paket Fala praktičnih nagrad.

 

RECEPT za zmagovalno potico najdete TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Si želite mehko, dišeče in dobro pekovsko pecivo? Pote...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recept za domači kruh: odličen pšenični kruh

Recept za preprost in okusen pšenični kruh, ki ga sveže...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.