Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado orehovo deblo. Rolado je lahko sicer tudi lešnikova, mandljeva ali kokosova. Za pripravo sladice potrebujete 45 minut.
Rolada orehovo deblo iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Rolada orehovo deblo iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
4 debela jajca
10 dkg sladkorja
1 čajna žlička olja
1 čajna žlička svežega limoninega soka
12 dkg bele gladke moke
1/2 zavojčka pecilnega praška
Za nadev in posipanje :
25 dkg marmelade (po vaši želji)
1 pest orehov (drobno narezanih)
1 pest kokosove moke

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Izdelava:
Cela jajca in sladkor vrzite v posodo in zmiksajte z najvišjo hitrostjo dlje časa - toliko časa, da nastane penasta zmes, ki mora narasti.
Nato počasi dodajajte, med miksanjem, olje in limonin sok.
Na fino stepeno maso presejte mešanico moke in pecilnega praška ter maso rahlo premešajte ročno s spatulo, ali žico tako, da jo privzdigujete, moka se mora povezati, grudic ne sme biti. Nastalo maso spravite v pripravljen pekač in jo enakomerno poravnajte.

Hitro pekač porinite v segreto pečico in pecite 12 - 14 minut.
Pečeni roladi odstranite papir, jo še toplo premažite z marmelado, posipajte z orehi ter zvijte. Premažite z marmelado ali čokolado in posipajte s kokosovo moko. Če vam majčkeno poči, se ne sekirat, zato ima tudi takšno ime, ker spominja na razpokano deblo.

NASVET: če vam rolada pri zvijanju poka jo skupaj s peki papirjem potegnite iz pekača in položite na moker in ožet kuhinjski prtič, pustite kakšno minutko, nato jo zvijte s peki papirjem vred. Rolada bo tako manj pokala in papir boste pred polnjenjem tudi lažje odstranili.

Ko peki papir polagate v pekač, ga na vseh štirih vogalih malček zarežite, da bo pečena rolada imela lepšo obliko.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.