Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado orehovo deblo. Rolado je lahko sicer tudi lešnikova, mandljeva ali kokosova. Za pripravo sladice potrebujete 45 minut.
Rolada orehovo deblo iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Rolada orehovo deblo iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
4 debela jajca
10 dkg sladkorja
1 čajna žlička olja
1 čajna žlička svežega limoninega soka
12 dkg bele gladke moke
1/2 zavojčka pecilnega praška
Za nadev in posipanje :
25 dkg marmelade (po vaši želji)
1 pest orehov (drobno narezanih)
1 pest kokosove moke

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Izdelava:
Cela jajca in sladkor vrzite v posodo in zmiksajte z najvišjo hitrostjo dlje časa - toliko časa, da nastane penasta zmes, ki mora narasti.
Nato počasi dodajajte, med miksanjem, olje in limonin sok.
Na fino stepeno maso presejte mešanico moke in pecilnega praška ter maso rahlo premešajte ročno s spatulo, ali žico tako, da jo privzdigujete, moka se mora povezati, grudic ne sme biti. Nastalo maso spravite v pripravljen pekač in jo enakomerno poravnajte.

Hitro pekač porinite v segreto pečico in pecite 12 - 14 minut.
Pečeni roladi odstranite papir, jo še toplo premažite z marmelado, posipajte z orehi ter zvijte. Premažite z marmelado ali čokolado in posipajte s kokosovo moko. Če vam majčkeno poči, se ne sekirat, zato ima tudi takšno ime, ker spominja na razpokano deblo.

NASVET: če vam rolada pri zvijanju poka jo skupaj s peki papirjem potegnite iz pekača in položite na moker in ožet kuhinjski prtič, pustite kakšno minutko, nato jo zvijte s peki papirjem vred. Rolada bo tako manj pokala in papir boste pred polnjenjem tudi lažje odstranili.

Ko peki papir polagate v pekač, ga na vseh štirih vogalih malček zarežite, da bo pečena rolada imela lepšo obliko.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.