NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice! Več o tem, kako lahko sodelujete si preberite v nadaljevanju.
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potica ima že od nekdaj prav posebno mesto v slovenski kulinariki. Lahko bi jo označili kar za posebnost Slovenije, če ne za njen nacionalni simbol. Recepti za pripravo in peko okusnega peciva so razširjeni po vseh slovenskih krajih, le imena, nadevi, vrsta testa in oblika se med seboj razlikujejo. Toliko tradicije, zgodb in družinskih receptov se prepleta okoli nje, da jo Slovenci uvrščamo med najpriljubljenejše tradicionalne praznične dobrote. A vsako leto se pojavi vprašanje – čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice

Če je odgovor na zgornje vprašanje MOJA ali pa če bi se želeli le družiti na praznično obarvanem dogodku, potem ne smete zamuditi tradicionalnega natečaja peke, okušanja in ocenjevanja potic Mojster potice – Fala kraljice, ki ga Fala Slonček organizira 15. aprila v Ljubljani.

Prijavi se lahko čisto vsak – tisti, ki že obvladate vse trike pri peki te slovenske sladice, ali pa tisti, ki se teh veščin še učite in si zaslužite priznanje za prizadevnost.

Vsi sodelujoči bodo nagrajeni s paketom Fala praktičnih nagrad in mokami Mlinotest, ki bo tudi letošnji partner natečaja.

Če vas mika druženje z ostalimi ljubitelji te slovenske dobrote, vas lepo vabimo, da recept in fotografijo potice pošljete na fala.sloncek@gmail.com najkasneje do 11. aprila do polnoči. Vsi sodelujoči boste nato vabljeni na ocenjevanje, družabno srečanje in razglasitev ter obdaritev zmagovalcev. Več podrobnosti o dogodku in pravila sodelovanja najdete na www.kruhinpotica.com.

Pohitite s prijavo, Fala Slonček z veseljem pričakuje vaš skrivnostni recept!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recepti: Mesne Velikonočne jedi

Brez šunke si Velike noči ne predstavljamo, vendar ima ...

Tradicionalne velikonočne jedi za žegen in njihova simbolika

Ko pripravljamo hrano za tradicionalni velikonočni blag...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...

Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Ameriški krofki (donutsi) iz pečice

Za vse, ki imate radi slastne ameriške krofke. Jožica r...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recept za krofe, ki vedno uspejo

Za peko krofov je veliko receptov, vsak ki jih peče ima...

Recepti za najboljše pustne krofe, flancate in miške

V času pusta, se tudi naše mize šibijo pod dobrotami. S...

Recept: Ocvirkovka ali špehovka

Ocvirkovka ali špehovka, je bila včasih pogosto na mizi...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.