NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice! Več o tem, kako lahko sodelujete si preberite v nadaljevanju.
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potica ima že od nekdaj prav posebno mesto v slovenski kulinariki. Lahko bi jo označili kar za posebnost Slovenije, če ne za njen nacionalni simbol. Recepti za pripravo in peko okusnega peciva so razširjeni po vseh slovenskih krajih, le imena, nadevi, vrsta testa in oblika se med seboj razlikujejo. Toliko tradicije, zgodb in družinskih receptov se prepleta okoli nje, da jo Slovenci uvrščamo med najpriljubljenejše tradicionalne praznične dobrote. A vsako leto se pojavi vprašanje – čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice

Če je odgovor na zgornje vprašanje MOJA ali pa če bi se želeli le družiti na praznično obarvanem dogodku, potem ne smete zamuditi tradicionalnega natečaja peke, okušanja in ocenjevanja potic Mojster potice – Fala kraljice, ki ga Fala Slonček organizira 15. aprila v Ljubljani.

Prijavi se lahko čisto vsak – tisti, ki že obvladate vse trike pri peki te slovenske sladice, ali pa tisti, ki se teh veščin še učite in si zaslužite priznanje za prizadevnost.

Vsi sodelujoči bodo nagrajeni s paketom Fala praktičnih nagrad in mokami Mlinotest, ki bo tudi letošnji partner natečaja.

Če vas mika druženje z ostalimi ljubitelji te slovenske dobrote, vas lepo vabimo, da recept in fotografijo potice pošljete na fala.sloncek@gmail.com najkasneje do 11. aprila do polnoči. Vsi sodelujoči boste nato vabljeni na ocenjevanje, družabno srečanje in razglasitev ter obdaritev zmagovalcev. Več podrobnosti o dogodku in pravila sodelovanja najdete na www.kruhinpotica.com.

Pohitite s prijavo, Fala Slonček z veseljem pričakuje vaš skrivnostni recept!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.