NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice! Več o tem, kako lahko sodelujete si preberite v nadaljevanju.
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potica ima že od nekdaj prav posebno mesto v slovenski kulinariki. Lahko bi jo označili kar za posebnost Slovenije, če ne za njen nacionalni simbol. Recepti za pripravo in peko okusnega peciva so razširjeni po vseh slovenskih krajih, le imena, nadevi, vrsta testa in oblika se med seboj razlikujejo. Toliko tradicije, zgodb in družinskih receptov se prepleta okoli nje, da jo Slovenci uvrščamo med najpriljubljenejše tradicionalne praznične dobrote. A vsako leto se pojavi vprašanje – čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice

Če je odgovor na zgornje vprašanje MOJA ali pa če bi se želeli le družiti na praznično obarvanem dogodku, potem ne smete zamuditi tradicionalnega natečaja peke, okušanja in ocenjevanja potic Mojster potice – Fala kraljice, ki ga Fala Slonček organizira 15. aprila v Ljubljani.

Prijavi se lahko čisto vsak – tisti, ki že obvladate vse trike pri peki te slovenske sladice, ali pa tisti, ki se teh veščin še učite in si zaslužite priznanje za prizadevnost.

Vsi sodelujoči bodo nagrajeni s paketom Fala praktičnih nagrad in mokami Mlinotest, ki bo tudi letošnji partner natečaja.

Če vas mika druženje z ostalimi ljubitelji te slovenske dobrote, vas lepo vabimo, da recept in fotografijo potice pošljete na fala.sloncek@gmail.com najkasneje do 11. aprila do polnoči. Vsi sodelujoči boste nato vabljeni na ocenjevanje, družabno srečanje in razglasitev ter obdaritev zmagovalcev. Več podrobnosti o dogodku in pravila sodelovanja najdete na www.kruhinpotica.com.

Pohitite s prijavo, Fala Slonček z veseljem pričakuje vaš skrivnostni recept!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.