Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

Aktualno > Ostalo | piše: Fala | 12.11.2024
V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po statističnih podatkih ga Slovenci v povprečju pojemo okoli 55 kilogramov na osebo letno. Po kruhu pa je zadišalo tudi v soboto, ko je v Ljubljani potekal že tradicionalni dogodek Naj Fala kruh, kjer so se zbrali ljubitelji peke kruha in kvašenega peciva in med več kot 30 kruhi in fokačami izbirali najboljše. Dogodek je povezovala zabavna Tanja Kocman, za glasbeno popestritev pa je poskrbel priljubljeni pevec Alex Volasko.
Kruhi, ki so jih udeleženci prinesli na ocenjevanje. ( Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed)
Kruhi, ki so jih udeleženci prinesli na ocenjevanje. ( Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Letošnja novost – Pizza Masterclass

Letošnjega dogodka Naj Fala kruh se je udeležil tudi priljubljeni kulinarični bloger Sašo Šketa, ki je sodeloval na Pizza Masterclassu in udeležencem razkril tudi nekaj svojih skrivnosti priprave odličnega testa za pico. Na posebni delavnici, ki sta jo vodila Aleš Rekar, vodja Sekcije picopekov Slovenije in Dominik Ocvirk, tehnolog v podjetju Lesaffre Slovenija, so se udeleženci aktivno učili osnov peke pic, priprave različnih nadevov ter odkrivali skrivnosti uspešne peke.

Zahtevno delo za štiričlansko komisijo

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. Jasna Lužar, razvojna tehnologinja pri podjetju Don Don, Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno, mag. Mirjam Kavčič, nekdanja dolgoletna generalna direktorica podjetja Lesaffre Slovenija in avtorica knjig z recepti, ter Marko Pulko, izvršni direktor podjetja Lesaffre Slovenija, je najboljše kruhe izbirala v treh kategorijah. Kategorijama pšenični in mešani kruh ter kruh posebne vrste se je pridružila nova, in sicer kategorija fokača. Svojega favorita pa so izbrali tudi obiskovalci.

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed

Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed

Zmagovalni kruhi 2024

V kategoriji pšenični in mešani kruh je zmagovalni izdelek že četrto leto zapored pripravila Antonija Plešec. S pripravo letošnjega kruha je začela že ob treh zjutraj, da je bil kruh pred komisijo svež in rahle strukture, skorjica pa ravno prav hrustljava. Glavno nagrado v kategoriji kruh posebne vrste je prejela Vida Trupej z brezglutenskim kruhom s praženo čebulo. Zaupala nam je, da je skrivna sestavina, ki naredi njen kruh tako slasten prav čebula. Svojega favorita so izbrali tudi obiskovalci. Po njihovi oceni je bil najboljši krompirjev kruh s čebulo, ki ga je spekla Maja Kumar. »Moja ideja je bila posnemati okus praženega krompirja. Pripravila sem kar nekaj verzij, da je na koncu nastal kruh, ki je imel pravo obliko, teksturo, vonj in okus.« V novi kategoriji fokača pa je izmed petih slastnih italijanskih kruhov za najboljši izdelek poskrbel Maks Sekirnik.

Kruhe podarili društvu Hrana za življenje

Tradicionalno je vsem tekmovalcem čestital tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala. Vsi tekmovalci so prejeli priznanja in praktične nagrade, ki sta jih podarila Lesaffre Slovenija in Don Don, vsak od zmagovalcev pa tudi denarno nakazilo v vrednosti 150 EUR. Dogodek je bil tudi letos dobrodelno obarvan, tekmovalne kruhe so podarili društvu Hrana za življenje (Food for Life), ki jih je razdelilo med socialno ogrožene družine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Fala Naj Fala kruh Kruh
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ko otroci odidejo od doma: 7 nasvetov, kako uživati v praznem gnezdu

Kako se uspešno soočiti z vsemi občutki, ki jih prinese...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ženske po 50. letu: Te stvari so nujne za dober seks v menopavzi (nasveti seksologinje)

Več ali manj seksa po 50. letu? Seksologinja pravi, da ...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.