Natalija Kolšek: »Lepo je uživati v malih stvareh«

Moj čas > Intervjuji | piše: Uredništvo | 21.12.2020
Priljubljena slovenska pevka Natalija Kolšek je spregovorila o prihajajočih praznikih, o svojem vsakdanu, pa tudi o tem, da je v prvi vrsti še vedno mati.
Pevka Natalija Kolšek (foto: osebni arhiv)
Pevka Natalija Kolšek (foto: osebni arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za portal MojaLeta.si smo poklepetali z vedno nasmejano in zelo priljubljeno slovensko pevko Natalijo Kolšek. Razkrila nam je mnogo zanimivosti, tudi to, kako bodo preživeli letošnje božične in novoletne praznike.

Poznali smo vas kot pevko popularne skupine Ptujskih pet. Kako dolgo ste bili v ansamblu in zakaj ste potem krenili na samostojno pot?
V skupini sem bila 5 let, torej vse na 5, Ptujskih 5, 5 let in čista petka, kar se sodelovanja s skupino tiče, saj smo bili zelo uspešni in po hitih, ki jih je ustvaril Brendi, imeli ogromno nastopov, kasete in plošče so se prodajale v velikih količinah …

Samostojna pot je bila logična posledica, saj so pesmi in program v živo, temeljile na mojem vokalu … Pa sva z Markom ugotovila, da bo fino poskusiti solo in ob njegovi menedžerski podpori, je moja kariera zacvetela, saj so se cd-ji prodajali v platinasti nakladi. Sicer so se ljudje najprej čudili, da odhajam v času, ko smo, kot skupina bili na vrhuncu, a ravno to se je izkazalo, kot zelo pametna poteza.

Vaš soprog Marko pa je tudi vaš poslovni partner. Kako sodelujeta?
Seveda se dogovarja z naročniki za nastope, z založniki, skratka z vsemi stvarmi, ki sodijo v ozadje, a so zelo pomembne …

Poročeni ste že vrsto let in imate tri otroke. Kaj vam pomeni družina? Jo postavljate na prvo mesto? Ste zelo povezani? Kako vzdržujete družinske vezi, kaj je za vas pomembno?
Jaz sem v prvi vrsti mama. Sem že naravno ustvarjena za to vlogo … Rada se pošalim, da sem tudi živalska mama, saj v naši hiši prebivajo dve muci, psička, dve papigi … Kot družina smo izjemno povezani, vse si povemo, se radi pogovarjamo, podpiramo. Vedno poudarjam, da je lepo uživati v malih stvareh, da je pomembno doživljanje hvaležnosti, saj nič na tem svetu ni samoumevno.

Ali so vaši otroci kdaj občutili, da imajo slavno in poznano mater? Kako je to vplivalo nanje?
Mislim, da vedno pozitivno.

December je tu. Mislim, da smo ga letos prav vsi težko čakali, da vsaj za hip pozabimo na trenutne epidemiološke razmere. Kaj vam pomeni čas adventa? Kako praznujete božič? Kaj pa Miklavž, pri vas še kaj prinese?
Resnično nismo materialno usmerjeni in je dovolj, da imamo drug drugega, zdravje, ljubezen … Otrokom pa Božiček seveda vedno kaj prinese in upošteva njihove želje, parklja pa tudi letos ni bilo, ker pri nas smo vsi pridni (smeh).

Boste pekli božične dobrote, piškote? Kaj bo na vaši mizi čez praznike?
Piškote seveda pečemo, a nismo ravno mahnjeni na sladko, zato jih je vedno preveč. Obvezno tatarski biftek, ki ga sama pripravim, kakšna posebna pečenka s prilogami, še razmišljam o receptu.

Natalija, vedno ste nasmejani. Kaj vas vodi skozi življenje? Kako gledati na vsakdan s pozitivne plati?
Nekako sem resnično optimist po duši in mi je lažje v tem svetu, saj je zame kozarec vedno napol poln in ne prazen (smeh). Menim, da življenje marsikdo jemlje preresno in komplicirano, jaz ga ne, niti ne planiram preveč, če se mi ne ljubi tudi prah ne brišem redno, ker vedno počaka. letos tudi Abrahama nisem kaj dosti planirala, kar se je izkazalo, kot jasnovidno dejanje, saj je karantena vse preprečila.

Kako na vas, na vašo družino vpliva trenutna epidemiološka situacija? Menite, da je prav, da se držimo ukrepov? Je prav, da poskušamo zaščititi ranljivejše skupine? Zakaj, po vašem mnenju, je toliko negativnih misli do starejših?
Osebno pogrešam glasbene nastope, ki jih ni od marca, stik s publiko, saj se na odru odlično počutim in si s poslušalci, plesalci izmenjujemo pozitivno energijo … To mi manjka, a mislim, da bo kmalu bolje.

Kar se tiče ukrepov, se jih skušam držati, čeprav nekaterih ne razumem najbolj, recimo nošenje mask na prostem, ko ni nikogar nikjer, a so ta ukrep že spremenili. Moti me, da naenkrat ljudje ne zaupamo več stroki, recimo zdravnikom, epidemiologom, ki so strokovno podkovani … Moti me tudi, da ljudje po socialnih omrežjih delijo neke nepreverjene informacije o raznoraznih teorijah zarote in potem druge prepričujejo v svoj prav. Na mojem Facebooku ne objavljam negativnih ali zavajajočih informacij, ker nočem vplivati na kogarkoli, če sama nisem 100 procentno prepričana v nekaj. Pač upam, da se ta pandemija čim prej umiri, da se bomo spet lahko svobodno objemali, prepevali in rajali, do takrat pa še malo potrpeli. Vse mine!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znaš...

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Intervju s trenerko spomina: "Ukrepati, ko so že nastopile težave, je malo pozno"

Z Jasmino Lambergar, certificirano trenerko spomina, ki...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.