Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen domači evrokrem, ki bo šel v slast vam in vašim domačim!
Naredite sami čokoladni namaz. (foto: Freepik.com)
Naredite sami čokoladni namaz. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Veliko bolj zdrav je, zato ga naredite tudi vi. Zanj potrebujete 150 ml vode, 300 gramov sladkorja, dva vanilin sladkorja, 200 gramov masla, 200 gramov mleka v prahu, 100 gramov čokolade, 100 gramov bele čokolade.

V posodo nalijte vodo, dodajte sladkor in vanilijev sladkor. Segrevajte na zmerni temperaturi tako dolgo, da se sladkor stopi. Mešajte. Ko se stopi in zavre, odstavite in počakajte, da se shladi. Ko je hladno, dodajte maslo in mleko v prahu. Dobro premešajte s paličnim mešalnikom in razdelite na dva enaka dela.

Na pari stopite najprej belo čokolado in dodajte v en del zmesi. Dobro premešajte. Nato stopite še temno čokolado in jo dodajte drugi zmesi. Nato v kozarec s pokrovom nalijte istočasno obe masi, da dobite temno beli evrokrem.

Pokrijte in hranite v temnem in hladnem prostoru.
 
Vir: aura.ba

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.